Vladimir Paurić nastavlja stvarati prepoznatljiva djela naivne umjetnosti

FOTO: 034 portal

27.5.2018. | 09:48 | Lipički Copmas
Pregleda: 4494

Lipički slikar naive Vladimir Paurić nastavlja stvarati nova umjetnička djela karakterističnog i prepoznatljivog stila. 

Otkako smo ga jesenas posljednji put posjetili, gospodin Paurić je naslikao nove slike, poput one koju je nazvao Vjernost ili Zimske radosti, a jedno od njegovih najdražih djela - portret predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koji je nazvao Ruža hrvatska, privukao je pažnju ne samo lokalnih medija, nego i onih nacionalnih, tako da se o našem slikaru naivne umjetnosti iz Lipika moglo čitati u tiskanim i elektroničkim medijima diljem Republike Hrvatske.
Na Paurićevim se djelima može pronaći sve ono što je hrvatsko i slavonsko, ali i mnogi pejzaži i motivi s Pakre i okolnih krajolika, ribiči, seljaci, konji s lipičke ergele i sjećanja iz djetinjstva. Dosad je imao više od trideset, što samostalnih što zajedničkih izložbi u Hrvatskoj i Njemačkoj, a to svakako puno govori o njegovoj umjetnosti pa se nadamo da će uskoro osvanuti i neka nova izložba u Lipiku ili Pakracu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI