Više od 160 požeških učenika usvojilo znanja u kampanji projekta „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“

Edukacija djece u Požegi
(FOTO: Ustupljene fotografije)

6.12.2023. | 09:44 | Arelio
Pregleda: 969

U ponedjeljak, 4. prosinca održan je edukativni događaj „Usvoji znanja da šteta bude manja“.

Više od 160 učenika iz četiri požeške škole upoznalo se s edukacijskim modelima potresa, poplave i erozije kao i prijetnjama i neočekivanim situacijama. Istovremeno su dobili informacije kako i sami mogu doprinijeti smanjenju rizika od katastrofa.
Učenici su vrlo aktivno sudjelovali u prezentacijama pokazujući zavidnu razinu znanja o preventivnim mjerama koje ublažavaju posljedice katastrofa.
Svi sudionici su dobili korisne edukacijske materijale uz pomoć kojih se mogu dodatno informirati o ovaj važnoj životnoj temi.Projektom "Na putu do smanjenja rizika od katastrofa" educira se djecu i javnost o mogućnostima smanjenja rizika od katastrofa i prilagodbe okolišnim izazovima te sposobnosti reagiranja kako bi se izbjegla stradanja ljudi i štete. Usvojenim znanjem i pripremljenošću građani mogu utjecati na rizike te izbjeći i smanjiti stradanja i štete.Kampanja, koja je počela u Zagrebu 6. studenoga, a završila u ponedjeljak u Požegi, obuhvatila je 21 grad te je dio je projekta "Na putu smanjenja rizika od katastrofa". Projekt provodi Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova RH u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Cilj je projekta educirati javnost o važnosti smanjenja rizika od katastrofa, a sufinancirala ga je Europska unija iz Kohezijskog fonda, unutar Operativnog programa konkurentnost i kohezija. Vrijednost projekta je 1.925.406,64 EUR.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI