Velika količina kiše jučer je uzrokovala probleme gotovo diljem naše županije

Poplave 2.8.2018.
(FOTO: 034 Portal)

3.8.2018. | 09:26 | M.B.
IZVOR: Požega 112
Pregleda: 8136

Tijekom jutra oko 06,00 sati u naselju Orljavac zbog obilnih oborina i  vode koja je nanijela granja i nečistoća došlo je do začepljenja propusta ispod mosta te je voda poplavila državnu cestu D38. Sa događajem su upoznati komunalni redar općine Brestovac, Hrvatske vode, Ceste Bjelovar i DVD Orljavac.

Za to vrijeme promet se odvijao otežano uz postavljenu prometnu signalizaciju. Nečistoće sa propusta i kolnika (granje, kamenje, mulj) su očišćene u 09,52 sati i uklonjena je prometna signalizacija.
Oko 12,00 sati isto područje je ponovo zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom te je ponovo došlo do plavljenja državne ceste D38 u naselju Orljavac. Nedaleko od naselja Orljavac pojavilo se i klizište zemlje koje je prekrilo jedan kolnički trak. Djelatnici Hrvatskih cesta su kolnik očistili, a klizište sanirali. U vremenu od 13,15-20,15 sati državna cesta D38 je bila zatvorena za sav promet.Tijekom poslijepodneva oko 17,00 sati obilne oborine uzrokovale su začepljenje odvodnog kanala u Frankopanskoj ulici u Požegi a voda se prelijevala na kolnik. Izvještene su Hrvatske vode, Komunalac, komunalni redar i Ceste Bjelovar. Promet dijelom Frankopanske ulice bio je zatvoren za vrijeme dok je voda bila na kolniku. U 19,30 sati kanal je bio odčepljen a voda se povukla sa kolnika te je promet bio pušten.Nakon nevremena bilo je 10-ak intervencija vatrogasaca na odčepljivanju propusta, ispumpavanju vode iz podrumskih prostorija obiteljskih kuća, pranja kolnika od mulja  nanosa i nečistoća. Intervencije vatrogasaca su bile u naselju Orljavac i Pasikovci i u Požegi u ulicama: Frankopanska, Fra K. Adžića, A.G.Matoša, M. Krleže i Tekija. Na  intervencije su bili upućivani vatrogasci JVP grada Požege i DVD Požega, JVP Požeško-slavonske županije, DVD Orljavac i DVD Brestovac.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI