Veleposlanik Republike Irske u Republici Hrvatskoj posjetio Požeško-slavonsku županiju

Veleposlanik Irske u HR
(FOTO: PSŽ)

7.2.2024. | 08:48 | PSŽ
IZVOR: pszupanija.hr
Pregleda: 1124

Županica Antonija Jozić ugostila je Nj.E. Ruaidhrija Dowlinga, veleposlanika Republike Irske u Republici Hrvatskoj te ga upoznala s razvojnim potencijalima županije. Istaknula je kako su se Hrvatskoj otvorile nove mogućnosti kada se prije deset godina pridružila u društvo država članica Europske unije, u kojemu se nalazi i Republika Irska.

Veleposlanik Dowling tom prigodom istaknuo je sličnosti između Irske i Hrvatske s naglaskom na velike potencijale u poljoprivredi i očuvanje kulture do koje čvrsto drže oba naroda. Naglasio je kako je suradnja između Hrvatske i Irske iznimno važna jer se njenim njegovanjem ostvaruju pozitivni učinci za stanovnike obje države, a vezano uz to, iskazan je i interes za budućom suradnjom.
Osim razgovora o poljoprivrednim potencijalima i kulturi, na sastanku je bilo govora i o važnosti ulaganja u obrazovanje i IT sektor u kojima je Požeško-slavonska županija također posljednjih godina učinila velike iskorake.


- Mi smo zauzeli čvrsti stav da se želimo profilirati kao županija znanja i županija koja će nagrađivati izvrsnost naše djece i mladih. S jednim od najviših županijskih stipendija koje dodjeljujemo studentima, a isto tako i stipendijama koje dodjeljujemo svim učenicima prvih razreda Poljoprivredno-prehrambene škole, želimo potaknuti naše mlade da ostanu živjeti i raditi u svojoj županiji. S druge strane, prepoznati smo i u svijetu IT-a u kojemu je Lipik učinio veliki vizionarski iskorak uspostavom Centra za umjetnu inteligenciju koji u ovom trenu upisuje petu generaciju polaznika na što smo također izuzetno ponosni – rekla je Jozić.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI