VAŠI RECEPTI: Antonijin recept za starinske breskvice

Starinske breskvice
(FOTO: Antonija Jagodić)

3.12.2023. | 09:12 | A.J.
Pregleda: 2750

Naša čitateljica Antonija Jagodić poslala nam je recept za STARINSKE BRESKVICE kakve ona pravi. Antonija također ima Instagram profil na kojem objavljuje sve svoje recepte.

TIJESTO / DOUGH
– 500g brašna / 500g flour
– 2 jaja / 2 eggs
– 200g šećera / 200g sugar
– 100g masti / 100g fat
– 100g margarina / 100gr butter
– 1/2 praška za pecivo / tsp baking powder
– 2 vanilin šećera / tbsp vanilla sugar

PUNJENJE / FILLING: (po želji)
– mrvice / crumbs- džem / jam
– rum / rum


Od ove smjese ispadne 70 komada. Miksati jaja i šećer, dodati mast i margarin i dobro izmiksati.Malo po malo dodavati brašno i zamijesiti mekše tijesto. Ostaviti tijesto “da odmara” pola sata do sat vremena.Pravite male kuglice (ja sam ih vagala, 15g svaka) i slažite na pleh obložen pek papirom. Pecite na 170*C oko 10ak minuta.


Kad se ohlade, breskvicama izdubite sredinu. Od ostataka napravite fil tako da dodate džem i rum i dobro izmiješajte. Punite i spajajte breskvice. Pomiješati žutu i crvenu boju. Cijele breskvice umakati u žutu boju pa vrhove samo u crvenu. Uvaljati u kristal šećer.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI