3.12.2023. | 09:12
A.J.
Pregleda: 2750
Starinske breskvice
(FOTO: Antonija Jagodić)
Naša čitateljica Antonija Jagodić poslala nam je recept za STARINSKE BRESKVICE kakve ona pravi. Antonija također ima Instagram profil na kojem objavljuje sve svoje recepte.
TIJESTO / DOUGH
– 500g brašna / 500g flour
– 2 jaja / 2 eggs
– 200g šećera / 200g sugar
– 100g masti / 100g fat
– 100g margarina / 100gr butter
– 1/2 praška za pecivo / tsp baking powder
– 2 vanilin šećera / tbsp vanilla sugar
PUNJENJE / FILLING: (po želji)
– mrvice / crumbs- džem / jam
– rum / rum
Od ove smjese ispadne 70 komada. Miksati jaja i šećer, dodati mast i margarin i dobro izmiksati.Malo po malo dodavati brašno i zamijesiti mekše tijesto. Ostaviti tijesto “da odmara” pola sata do sat vremena.Pravite male kuglice (ja sam ih vagala, 15g svaka) i slažite na pleh obložen pek papirom. Pecite na 170*C oko 10ak minuta.
Kad se ohlade, breskvicama izdubite sredinu. Od ostataka napravite fil tako da dodate džem i rum i dobro izmiješajte. Punite i spajajte breskvice. Pomiješati žutu i crvenu boju. Cijele breskvice umakati u žutu boju pa vrhove samo u crvenu. Uvaljati u kristal šećer.