UZNEMIRUJUĆE: Netko je u Mihaljevcima teško ozlijedio kućnog ljubimca nakon dva dana uginuo

Ozlijeđen pas u Mihaljevcima
(FOTO: Ustupljene fotografije/ 034 portal)

26.2.2024. | 17:58 | 034 portal
Pregleda: 5298

Čitatelj nas je zamolio da objavimo njegovu i priču njegovih roditelja kojima je netko toliko teško ozlijedio psa da je isti nakon dva dana uginuo. Sve se proteklog vikenda odvilo u Mihaljevcima.

Mail čitatelja prenosimo u cijelosti te vas upozoravamo da su fotografije uznemirujuće.

"U subotu 24. veljače obiteljski pas je došao kući s vidnim ranama na trupu koje nije učinila druga životinja nego je očito kako je to učinio čovjek. Nakon dan i pol je pas uginuo jer je iskrvario od zadobivenih rana. Ništa od toga ne bi bilo čudno da u petak 23. veljače jedan "susjed" nije došao kod majke kući s optužbama kako je pas oštetio njegov plastenik te da ne zna kako će to na kraju završiti i da je plastenik jako skup. Dotični za takvo što nema nikakve dokaze nego smatra da mu se treba vjerovati na riječ. Samo 24 sata poslije pas je teško ozlijeđen od strane čovjeka.

Pas moje majke nije savršen i svake večeri je preskakao ultra visoku ogradu i šetao po selu te se uvijek vratio kući te si sam otvorio kapijicu kako bi ušao u dvorište. Nikad se nitko nije žalio na njega da ih je napao ili ozlijedio ili nešto uništio, djeca u selu su ga znala te su ga neki i dovodili natrag kući kada bi preskočio ogradu. Ukoliko je netko i imao primjedbe, valjda bi se u tom slučaju obratio mojim roditeljima te bi to kao vlasnici i očekivali. Svjesni smo kako pas ne bi trebao biti bez nadzora izvan dvorišta, ali ni ograda visoka 3 metra nije ga sprečavala.Ne insinuiramo tko ga je napao i ozlijedio, ali je zanimljivo da u 5 godina, koliko su ga roditelji imali, nikad nije bilo problema a odjednom u 2 dana dolazi do pritužbe, teškog ranjavanja i uginuća od zadobivenih ozljeda.

Tko je god učinio ovakvo što pokazuje da nema nimalo ljudskosti te bi isto vjerojatno učinio i svojem ljubimcu ili bilo kojoj životinji kojeg posjeduje. Isto tako, prema Kaznenom zakonu RH, čl. 205, ubijanje i mučenje životinje kažnjivo je kaznom zatvora do jedne godine ukoliko se dokaže."

VIŠE NA TEMU:
PAS
OZLIJEDE
MIHALJEVCI
UGINUO

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI