Usred ljeta:“Fontana na suhom”, a radovi ni na vidiku

Usred ljeta: “Fontana na suhom”, a radovi ni na vidiku
(FOTO: S.V.)

10.7.2022. | 15:56 | Ante Mandarić
Pregleda: 4693

Fontane i vodoskoci svakom gradu daju šarm i ljepotu pa bi stoga u Požegi tijekom cijele godine, a posebno u ljetne dane, za vrijeme Ivanjskog krijesa ili Zlatnih žica Slavonije, oni morali biti ispravni i uredni. Nažalost, jedina fontana u Požegi, ona na Trgu svete Terezije Avilske, ispred Katedrale, nije u funkciji.

Mnogi gradovi diče se svojim fontanama i vodoskocima, svojom baštinom i poviješću koje one zorno prikazuju, a ujedno su mjesto druženja i okupljanja, mjesto osvježenja te obilaska gostiju i turista. Tužno da Grad Požega već cijelu godinu tome ne posvećuje pažnju ni pozornost.

Ovaj put ne želimo ni kritizirati, pitanje je koliko to uopće ima smisla – nego javno ukazujemo na problem te se nadamo da će nadležni na čelu s gradonačelnikom dr. sc. Željkom Glavićem reagirati, otkloniti postojeće kvarove poput trošenja veliki količine vode i konačno po hitnom postupku u rad pustiti jedinu požešku fontanu. Da bude na ponos, a ne na sramotu našeg grada.


Na kraju, nejasno je jedino zbog čega se cijele godine čekalo na objavljivanje Javnog poziva za dostavu ponude – radovi na rekonstrukciji i sanaciji fontane na Trgu Sv. Terezije, a koji je trajao do 30. lipnja 2022. godine, ako se već dulje vrijeme znalo da spomenuta i jedina nam fontana ne funkcionira na željeni način.


“Grad želi rekonstruirati i sanirati postojeću fontanu s ciljem poboljšanja prikupljanja i usmjeravanja vode prema podzemnim rezervoarima fontane za njezino cirkularno korištenje i sprječavanje rasipanja vode na ostale dijelove trga. Budući da se radi o arhitektonskom projektnom rješenju nismo mogli raditi “na svoju ruku” već smo tražili od arhitekta potrebnu pripremu. Pripremu smo dobili, proveli smo postupak jednostavne nabave no nitko se nije javio. Ali, tražimo rješenje kako bi radovi bili uskoro obavljeni.” - izjavila je na sjednici Gradskog vijeća Grada Požege pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege, Andreja Menđel.

Sve je izglednije kako se Požežani ove godine neće moći osvježavati fontanom na Trgu svete Terezije Avilske, a što je očito produkt (ne)organiziranosti gradske vlasti.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI