Uskoro završetak pješačke staze u Brodskom Drenovcu: „Ulaganja u prometnu infrastrukturu su prioritet“

FOTO: PSŽ

19.4.2024. | 08:12 | PSŽ
IZVOR: PSŽ
Pregleda: 2436

Nakon zimskog perioda, radovi na izgradnji pješačke staze u Brodskom Drenovcu su intenzivirani te se uskoro očekuje i završetak istih. Kako je istaknula Ivona Matačić, ravnateljica Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije, koja je investitor, ugovorena vrijednost radova iznosi 433 tisuće s uključenim PDV-om, a rok završetka je 31. svibnja 2024. godine.

- Za asfaltiranje trenutno imamo pripremljeno tri tisuće metara od ukupne dužine gotovo pet kilometara, a projektom će se ostvariti pješačka komunikacija kroz cijelo naselje. Zadovoljni smo jer vrijeme ide na ruku radovima i nakon početnih nekoliko kišnih tjedana vjerujemo kako će se radovi i završiti u zadanom roku. U planu za ovu godinu, ovdje imamo i uređenje autobusnih stajališta što predstavlja nastavak podizanja kvalitete komunalne opremljenosti naselja te povećanje sigurnosti prometa u dijelu županijske ceste ŽC4185 - rekla je Matačić.
Dvadeset posto radova koji su u završnoj fazi sufinancira Grad Pleternica.

- Izuzetno smo zadovoljni što se radovi u Brodskom Drenovcu privode kraju i time smo korak bliže zacrtanom cilju, a to je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim našim naseljima - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.
Osim projekta u Brodskom Drenovcu, u tijeku je i sanacija pješačke staze u naselju Dobrovac u dijelu županijske ceste ŽC 4236, u dužini 1300 metara, a čiji završetak se također očekuje u svibnju.


Uskoro se očekuje i sanacija staze u naselju Gaj na području Grada Lipika, kao i izgradnja pješačke staze u naselju Grabarje na području Grada Kutjeva. U planu građenja Županijske uprave za ceste nalazi se i izgradnja biciklističke staze i to u dijelu županijske ceste ŽC 4116 na dionici od groblja u Jakšiću prema Vetovu u dužini od tri kilometra. Procijenjena vrijednost radova je 288.000,00 eura plus PDV, a izvođenje će sufinancirati, uz Općinu Jakšić i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u iznosu od 66.361,40 eura.


Županica Jozić istaknula je kako su ulaganja u prometnu infrastrukturu prioritet jer se radi o projektima koji direktno povećavaju kvalitetu života i razinu sigurnosti građana, a osim onih županijskih, brojni su projekti i na državnim dionicama na području Požeško-slavonske županije.

- Ovakvi projekti su izuzetno važni jer direktno utječu na sigurnost građana i zbog toga predstavljaju prioritet u svim našim gradovima i općinama. Uz navedene projekte koji su uključeni u Plan građenja Županijske uprave za ceste, jedan od budućih projekata ovog tipa koji bih posebno istaknula je izgradnja pješačkih staza i kolnih ulaza kroz naselja Vidovci i Dervišaga. Ulaganja se rade prema prioritetima i prema ukazanim potrebama jedinica lokalne samouprave, a veliki partner u izgradnji adekvatne prometne infrastrukture su naravno Hrvatske ceste kojima se ovim putem zahvaljujem. Svjesni smo i problematike kašnjenja na određenim dionicama kao što su rekonstrukcije državne ceste Lipik-Dobrovac i državne ceste Frkljevci-Kadanovci što ni u kojem slučaju ne stavljamo po strani. Iako nismo investitor i dalje smo ti koji će ukazivati na probleme i apelirati kako bi agonija naših građana koju stvara kašnjenje čim prije završila - zaključila je Jozić.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI