Urnebesno: Na YouTube-u se pojavio satirični video o sastanku Vijeća mudraca Požeštine

FOTO: YT Screenshot

22.11.2022. | 07:49 | Ante Mandarić
Pregleda: 6839

Društvenim mrežama širi se parodija u kojoj je, u nekoliko minuta, sažeta vladavina aktualnog gradonačelnika Požege i njegovih “spasonosnih” projekata i kadroviranja. 

Inače, korišten je videozapis iz filma “Hitler: Konačan pad”, a koji je među onima koji se bave parodijama već dugi niz godina izrazito popularan materijal. 

Satira je umjetnička forma kojom se ljudi, događaji ili uvjeti kritiziraju, ismijavaju ili negiraju. Tipični satirični stilski načini su pretjerivanje kao preuveličavanje ili podcjenjivanje kao namjerna trivijalizacija sve do smiješnog ili apsurdnog. Obično je satira kritika odozdo (osjećaj građana) prema gore (zastupljenost vlasti) po mogućnosti u poljima politike, društva, ekonomije ili kulture. 


Da ovo gledamo u nekom filmu, pomislili bismo da je nemoguće ovoliko manipulirati ljudima i dali bismo mu ocjenu 2 na IMDB-u. Onda se sjetimo da je u Požeštini sve moguće, a naročito ovakve kemijaže... 


U videzapisu se spominje i “vodeći lokalni medij” i “budaletina Ante iz Frankfurta” što bi se trebalo odnositi na 034 portal, dok se u početnoj sceni u pozadini kao lajtmotiv čuje pjesma Željka Bebeka - Šta je meni ovo trebalo. 

Video pogledajte i sami.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI