Ulica Sv. Vinka Paulskog trebala bi ove godine dobiti asfalt

Ulica Svetog Vinka Paulskog u Požegi trebala bi ove godine dobiti asfalt
(FOTO: Arhiv/Grad Požega)

3.1.2024. | 23:39 | I.S.
Pregleda: 3079

Čitatelji ocijenili:

5

U nekoliko smo navrata dobivali apele za pomoć stanarima Ulice Svetog Vinka Paulskog u Požegi, ali i informirali javnost zbog ceste koja nije asfaltirana već desetljećima.

“Cesta je užasna, pa pogledajte samo na što to sliči! Asfalta nema, ljeti se ne može živjeti od prašine! Ne moram ni napominjati da ovdje svakodnevno prolazi sada već ne mali broj automobila, pa nije li ovo žalosno, ne smeta li nam svima ljeti prašina, kiši blato, po zimi led? Što ako se, ne daj Bože, nešto dogodi na takvoj cesti?! O zimskom (ne)održavanju da ne govorim.”, rekao je svojedobno jedan od stanara ulice.

"Nadamo se kako će ovo doći do odgovornih i da će se napokon nešto pokrenuti te da i mi dobijemo što zaslužujemo, a to je normalan put i normalan život. Ogorčeni smo! Živimo u uvjetima koji nisu dostojni čovjeka u 21. stoljeću! Zbog čega Gradu plaćamo komunalnu naknadu?", zaključio je prije dvije godine sugovornik koji je želio ostati anoniman.


Nije nam bilo jasno kako naselja koja su u sastavu Grada Požege, desetljećima nemaju adekvatnu cestu i asfalt, dok su neke druge ulice preko noći nicale, a do jutra već dobivale asfalt, moguće zbog nekih “poželjnih susjeda”.


Ipak, i to smo dočekali. Ulica Svetog Vinka Paulskog nalazi se u Programu održavanja komunalne infrastrukture u Gradu Požegi i prigradskim naseljima za 2024. godinu, pa bi prema svemu sudeći mukama stanara te ulice trebao doći kraj. Programom procijenjena vrijednost radova iznosi 177.000,00 EUR, a ostaje za vidjeti kada će iz Grada raspisati natječaj za izradu projekta, odabir nadzora, ali i izvođača radova.

Uvrštavanjem u Program održavanja komunalne infrastrukture u Gradu Požegi i prigradskim naseljima za 2024. godinu, znak je da su nadležni prepoznali višegodišnje probleme s kojima se stanari Ulice Svetog Vinka Paulskog susreću. Na kraju, ostaje za vidjeti kojom će se dinamikom razvijati ovi dugoiščekivani radovi na području MO Praulje.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI