Udovica osnivača HDZ-a Požege Antuna Božića o slučaju Maje Petrović: “Ovo je sramota.”

FOTO: FB screenshot: TZ Grada Požege/ HDZ

16.3.2022. | 19:09 | Ante Mandarić
Pregleda: 17519

Nakon što smo jutros objavili informaciju kako je policija prošli tjedan vršila izvide u Gradskoj kući Grada Požege zbog zapošljavanja Maje Petrović na mjesto pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege, a prilikom čega smo iznijeli niz do sada nepoznatih informacija požeškoj javnosti.

Jedna od takvih informacija je i ona da Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Požege do dolaska gradonačelnika dr. sc. Željka Glavića nije niti postojao odnosno osnovan je na njegov prijedlog, a što je i usvojeno na sjednici Gradskog vijeća Grada Požege. Zanimljivo, tada je jedan od članova Gradskog vijeća Grada Požege bila upravo Maja Petrović (HDZ) koja je također glasala za osnivanje Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege, a kojemu je, pokazat će se kasnije, putem javnog natječaja i izabrana za pročelnicu. U međuvremenu, Maja Petrović napredovala je i u stranačkoj hijerarhiji te ja na unutarstranačkim izborima izabrana za potpredsjednicu Gradskog odbora HDZ-a Požega, a također izabrana je i za člana Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije.

Bernarda Holjevac: Ovo je sramota


O cijelom slučaju putem Facebook-a oglasila se i Bernarda Holjevac. Inače radi se o udovici Antuna Božića, jednog od osnivača HDZ-a na području tadašnje Općine Požega te prvom predsjedniku HDZ-a, a koji je dao nemjerljiv doprinos u stvaranju neovisne i slobodne države Hrvatske. Bernarda Holjevac kratko je napisala kako u Požegi HDZ treba restartirati dodavši da je ovo sramota čitati što današnji HDZ radi uz konstataciju da su od Požege napravili grad slučaj.


Kako je cijeli slučaj tek u istražnoj fazi, rano je govoriti o možebitnim posljedicama. Postavlja se i pitanje hoće li Maja Petrović snositi kakvu političku odgovornost s obzirom da trenutno obnaša dužnost potpredsjednice Gradskog odbora HDZ-a Požege, ali i člana Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI