Učenici veličke škole razmijenili straničnike s učenicima iz Indije

Bookmark projekt, Velika
(FOTO: I.G.Kovačić Velika)

9.1.2020. | 10:40 | A.M./OŠ I.G.Kovačić
IZVOR: OŠ I.G.K., Velika
Pregleda: 3812

Škola Ivan Goran Kovačić iz Velike se u rujnu ove školske godine po šesti puta uključila u međunarodni projekt naziva „Bookmark project“.

Riječ je o projektu koji za cilj ima razmjenu straničnika koje su izradili učenici dviju škola, a provodi se povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica. Projekt se odvija u nekoliko faza. U početnoj fazi školski knjižničari glavnoj koordinatorici projekta prijave svoju školu, odnosno, broj razreda i učenika koji će sudjelovati,  a zatim se čeka dodjeljivanje partnerske škole iz neke od svjetskih zemalja. Škole se uparuju prema kriteriju broja prijavljenih učenika.
Velička je škola za projekt prijavila četiri razreda; 3. razred, 6.a, 6.b te 8.a razred. učenicima je trećeg razreda kao partnerska škola dodijeljena škola Kasiga School iz grada Dehraduna, glavnog grada indijske države Uttarakhand, a učenicima 6.a, 6.b i 8.a razreda The Psbb Millennium School iz grada Coimbatorea u indijskoj državi Tamil Nadu.


Nakon međusobne komunikacije školskih knjižničarki započela je izrada straničnika. Velički učenici su tehnikom origamija izradili straničnike u obliku kravata koje su, radi teme Mjeseca hrvatske knjige „U ritmu čitanja“,  prigodno ukrasili notama i crtežima violinskih ključeva.Knjižničarka, Ana Marinić, je tijekom projekta učenicima priredila i prikazala prezentaciju o državama, gradovima i školama u koje su učenici poslali svoje straničnike, a učenicima su također prezentirani zanimljivi materijali o obilježjima partnerskih država te su gledali videoisječke o tim gradovima. Isto tako, Ana je knjižničarkama tih škola poslala prezentaciju o našoj državi, mjestu i školi.

Učenici su partnerskih škola iz Indije su onda u Veliku poslali zanimljive straničnike koje su samostalno izradili sa svojim knjižničarkama.

izvor: www.os-igkovacic-velika.skole.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI