Učenici požeške OŠ „Dobriša Cesarić“ posjetili Dom za starije i nemoćne

Dom za starije i nemoćne
(FOTO: Ustupljene fotografije)

1.4.2023. | 09:56 | Sandra Halt Ćuže
Pregleda: 3928

U današnjem brzom tempu života i u kojima se niz obaveza pretoči u iščekivanje vikenda, osobito osoba u radnom odnosu – često u utrkama za ispunjavanjem ambicija zaboravimo da utrka nekad dođe kraju, možda i malo prebrzo.

A tada je pogled kroz prozor u iščekivanju namjernika i promatranje hoće li nakon opalog lišća svanuti još jedno proljeće ono za što se itekako nađe vremena.
Dane remniscencije na djetinjstvo kakvim su nekada živjeli i u vrijeme u kojem su umjerenije odrastali korisnicima požeškog Doma za starije i nemoćne osobe uljepšali su učenici OŠ „Dobriša Cesarić“ Požega, razred 6. c.


Učiteljica Sandra Halt-Ćuže u sklopu provedebe sati građanskog odgoja za društvo tolerancije prema svima, s osobitim naglaskom na uvažavanje starijih osoba.Cilj posjeta je bio, osim uveseliti dane korisnika Doma od njih ponešto i naučiti. Tako su učenici sjeli mješovito za stolove sa starijim građanima te podijelili njihove uspomene ali i pokoji savjet za život, u dobrom raspoloženju, pjesmi, dosjetkama i ugodnom čavrljanju.

Poneki su po prvi puta naučili kartati „sedmice“ a neki su prvi puta naučili igrati „Domino“.

Naši stariji građani sudjelovali su u programu i pjesmom, koju su na satima glazbene kulture pripremili učenici. U čast velikanu i legendi hrvatske zabavne glazbe iz punog su glasa zapjevali Cesaricu.Učenici: Iva Marjanović, Dominik Čokrlić i Maja Lučan Izrecitirali su pjesmu s Dječjeg tjedna „Što može dijete“ (autorice S. Halt-Ćuže), zatim je monolog kojim je nastupila na županijskom Lidranu pod mentorstvom učiteljice Vesne Leopoldović izvela Iva Marjanović („Martinine laži i izmišljotine“, autorice Marije Flego).

Plesnu točku s majoret štapovima izveo je Dominik Čokrlić koji se samostalno za nju pripremio.

Skladbu na gitari odsvirala je učenica Eva Krizmanić – polaznica glazbene radionice „Nota“.

Djelatnici Doma baš kao i korisnici oduševljeno su pljeskali i spremno prihvatili druženje.Ravnateljica Doma, Ružica Alaber, pozvala ih je da ponovno posjete Dom. Zahvalni na gostoprimstvu, učenici i učiteljica prihvatili su poziv.

Razrednica 6. c poklonila je u ime škole nedavno objavljenu zbirku radova kako učenika Škole tako i radove članova Udruge „Matko Peić“.

Pred nama je proljeće. Neki novi listići izbijaju na vrhovima grana. Ali ne zaboravimo da oni postoje samo zato jer imaju korijen, podlogu iz koje crpe snagu za život.

Ovaj je susret bio sjajna prilika osvijestiti sve upravo taj podsjetnik kao i činjenicu da jedino povezano društvo usmjereno jedni na druge je zdravo društvo koje obećava.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI