Učenici OŠ „Dobriša Cesarić“ sudionici Škole stvaralaštva Novigradsko proljeće

20.4.2024. | 10:41

Blanka Đimoti Zima

Pregleda: 1652

VEZANO

Ribolovna liga Katoličke osnovne škole u Požegi
Vježba evakuacije i spašavanja u slučaju požara u požeškoj osnovnoj školi
OŠ ʺMladostʺJakšić bila je domaćin Županijskog natjecanja iz područja likovne kulture i vizualne umjetnosti.
Odigrana predstava ʺVrijeme Antuna Kanižlićaʺ
Sportska dvorana OŠ ʺDobriša Cesarićʺ pri završetku, a spremno je i idejno rješenje za dvoranu Kanižlićeve škole
Održan dio projekta ʺPut plastikeʺ, u organizaciji Lore i Bioteke, kao jedna od 21 škole iz svih županija RH
Održan okrugli stol u povodu 15. obljetnice projekta Cesarić u Cesariću
Svaki pomak na bolje u Požegi postaje problem?!?!
Do početka školske godine očekuje se završetak prve faze radova na OŠ Dobriša Cesarić
Učenici požeške glazbene škole osvojili pet Oskara znanja na državnom natjecanju

Učenici OŠ „Dobriša Cesarić“ sudionici Škole stvaralaštva Novigradsko proljeće Luka Budimir i Renato Bilić, učenici 8.b razreda i njiho
(FOTO: Luka Budimir, Renato Bilić)

20.4.2024. | 10:41 | Blanka Đimoti Zima
Pregleda: 1652

Luka Budimir i Renato Bilić, učenici 8.b razreda i njihova mentorica profesorica hrvatskog jezika Blanka Đimoti Zima sudjelovali su na 48. Školi stvaralaštva, 34. Novigradskom proljeću u Novigradu od 6. do 13. travnja.Ova škola za potencijalno darovite, iznimno motivirane i kreativne učenike u jezično-umjetničkom području radionički je sedmodnevni program sa zajedničkom temom u svim radionicama. Ući u uži krug i biti pozvan nije jednostavno. Svaki učenik i njegov mentor mora dokumentirano potkrijepiti svoj dosadašnji uspjeh u radu i kontinuirani umjetnički i istraživački rad. Državno prosudbeno povjerenstvo boduje svakog prijavljenog te donosi konačan popis pozvanih. Zato je velika čast što kao škola i ove godine imamo učenike koji sudjeluju i na taj način njegujemo rad s darovitim učenicima. Ovogodišnja tema bila je Krug.

Škola je u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje te Škole stvaralaštva “Novigradsko proljeće”, a priređivač je Osnovna škola – Scuola elementare RIVARELA, Novigrad – Cittanova. Rad učenika i nastavnika prate i predstavnici Ministarstva kulture te Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. . Kroz rad učenici su razvijali kritičko razmišljanje, komunikacijske vještine, istraživački, stvaralački i umjetnički rad te su imali slobodu pronalaženja i obrađivanja vlastitih ideja i tema. U sjećanju će im svakako ostati svečano otvorenje i zatvaranje koje je upriličeno u popularnom CMIKU, suvremenom multimedijalnom centru, koncert u crkvi svetog Pelagija, snimanje milenijske fotografije, druženje s Josipom Lisac, rad s brojnim poznatim osobama iz svijeta umjetnosti koji su i ove godine bili voditelji Škole stvaralaštva.Novigradsko proljeće je škola gdje se ostvaruju svi dječji snovi. Škola koju učenici zavole i uvijek joj se rado vraćaju. Tijekom radionica, ostvarena je suradnja i korelacija s drugim radionicama, što je rezultiralo predstavljanjem radova na koncertu te završnim predstavljanjem svih radionica na kraju procesa rada. Škola stvaralaštva “Novigradsko proljeće” je priznata kao važan centar darovitosti u Europi te je uvrštena u Katalog natjecanja i smotri Agencije za odgoj i obrazovanje. Radionice je obišla i v.d. ravnateljica Agencije, Darija Kurtić te izrazila oduševljenje rezultatima rada učenika i njihovih mentora.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI