Učenici OŠ braće Radića Pakrac u akciji uklanjanja neprimjerenih poruka

FOTO: pakrackilist.hr

17.12.2019. | 10:38 | pakrackillist.hr
IZVOR: pakrackilist.hr
Pregleda: 2103

Obojimo grad tolerancijom“ naziv je projekta u Osnovnoj školi braće Radića Pakrac koji je inicirala psihologinja Nataša Major u suradnji s učenicima 7.c razreda i razrednicom Manuelom Papić, a koji je jučer završio akcijom uklanjanja neprimjerenih poruka na zidovima u „prolazu banke“ na Trgu dr. Franje Tuđmana.Učenici su tako zasukali rukave i šarenim bojama prebojali velik broj natpisa koji su, kako su rekli, u najmanju ruku uvredljivi, a uz neka pišu i osobna imena te da ih svakako treba ukloniti.


„Učenici svojim primjerom pokazuju da ne treba izražavati neprijateljstvo prema osobama koje su različite od nas i na koje se ljutimo. Treba ih bolje upoznati, razgovarati i prihvatiti da smo različiti u izgledu, odijevanju ili izboru glazbe. Želimo djecu naučiti da budu odgovorni pojedinci i članovi lokalne zajednice, a nadamo se da nakon ove akcije više nećemo gledati uvredljive poruke na zidovima grada. Poruka svima je – budi tolerantan, imat ćeš više prijatelja“, rekla nam je Nataša Major, psihologinja u pakračkoj osnovnoj školi.
Ovaj projekt koji je trajao tijekom studenog i prosinca rezultirao je i različitim radionicama, anketama i analizama primjera tolerantnog ponašanja i važnosti tolerancije u društvu koji su učenici odradili na satovima razrednog odjela.

(IZVOR: www.pakrackilist.hr)

 

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI