Učenici Obrtničke škole Požega osvojili MEĐUNARODNI GRAND PRIX – BUDI UZOR 2023.

Obrtnička škola Požega
(FOTO: Ustupljene fotografije)

30.9.2023. | 08:38 | M.L.
Pregleda: 1285

Učenici Medijske skupine i Poduzetničkog tima Obrtničke škole Požega sudjelovali su na međunarodnom natjecanju u pisanju i prezentaciji poslovnih planova BUDI UZOR 2023. koje je ove godine održano na Zagrebačkom velesajmu 27.09.2023.

Poseban ponos BUDI UZOR/INOVA 2023. izložbe je natjecanje u pisanju poslovnih planova BUDI UZOR, koje se održava u sklopu poduzetničke akademije. Natjecanje u pisanju poslovnih planova okuplja perspektivne studente i buduće poduzetnike koji u okviru natjecanja imaju priliku vježbati uspješno prezentiranje poslovne ideje. Od ukupno 119 poslovnih planova koji su pristigli na natječaj, za finale je stručni žiri odabrao 9 najboljih poduzetničkih ideja. Među 9 najboljih timova svoje mjesto su izborili učenici dva tima Obrtničke škole Požega i ostvarili izvrsne rezultate:
Tim IZOTEX – učenici smjera arhitektonski tehničar: Lucija Černušak 3.d, Matej Jakić, 3.d, Rebeka Ginder 4.d, Emanuela Grgić 2.d, Nikolina Štiglić 2.d - osvojili su prvo mjesto i zlatnu medalju za svoju ideju izrade termoizolacijskihploča od recikliranog tekstila


Tim MOCHI WINE FUSION – učenici smjera turističko hotelijerski komercijalist: Lana Adžaga 4.h, Ines Đogolović, 4.h, Lara Katušić, 4.h, Petar Vrgoč, 4.h i Noa Vidović, 4.h – osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju za poduzetnički plan i ideju proizvodnje mochi kuglica s vinskim sladoledom.

Mentorice učenicima, prof. Marijana Levar i Jadranka Kaučić, dobile su posebno priznanje za petogodišnji kontinuirani rad s učenicima u ovom projektu.

S ponosom ističemo kako je tim učenika Obrtničke škola Požega – IZOTEX osvojio i posebnu nagradu stručnog žirija GRAND PRIX za najbolju poslovnu ideju.Učenici su svoje poslovne planove prezentirali kroz trominutnu prezentaciju u kojoj su trebali predstaviti ideju, objasniti poslovni plan, pokazati svoja znanja iz struke i držati se okvira zadanog vremena što je vrlo izazovan zadatak. Potom su odgovarali na pitanja stručnog žirija: profesorica Anamariji Delić s Ekonomskog fakultet au Osijeku, Maja Škoda iz HAMAG-BICRO, Tina Pahić iz Hrvatske gospodarske komore i Enterprise Europe Network - EEN Croatia, Hrvoje Galičić iz Hrvatske banke za obnovu i razvitak te Ozren Pavlović Bolfu iz Ministarstva turizma i sporta koji su svojim pitanjima,komentarima i savjetima dodatno pomogli finalistima da njihove ideje budu korak bliže realizaciji.

Ponosni smo na uspjeh svojih učenika, čestitamo i želimo im puno uspjeha u narednim natjecanjima, kao i njihovim mentoricama.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI