U vojarni „123. brigade HV-a“ održano je natjecanje za najboljeg ročnika i ročnicu 37. naraštaja Hrvatske vojske

19.4.2023. | 13:35

MORH

Pregleda: 3182

Čitatelji ocijenili:

5

VEZANO

GODINE IH NISU RAZDVOJILE: 1. satnija 2. bojna jedna je od rijetkih u Požegi koja se i dan danas okuplja i druži
Ministarstvo odgovorilo na naš upit, evo što kažu o ovoj ruševini u Požegi
ZABRINUTI GRAĐANI: Ova ruševina u gradu propada godinama, puna je smeća i u njoj se kote štetočine
Održan Mimohod pobjednika, branitelja i građana kao spomen obilježja hrvatskim braniteljima
Završeno natjecanje dragovoljnih ročnika u Požegi
Ministar Banožić dragovoljnim ročnicima:ʺVi ste budućnost Hrvatske vojskeʺ
Završila izobrazba 57. naraštaja Temeljne dočasničke izobrazbe u Požegi
Obilježena 28. obljetnica osnutka Dočasničke škole „Damir Tomljanović Gavran“
U Požegi prisegnulo 190 ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju
Sutra u Požegi svečana prisega 28. naraštaja ročnika u vojarni 123. brigade

NOVO

Prijave za Rukometni kamp u Velikoj (za dječake 2009., 2010., 2011. i 2012. godišta) traju do 15. 06. 2023.
DRUGI PUT ĆE PAMETNIJE... Učenik pleterničke škole zaprijetio učenicama da se nalaze na njegovom popisu za odstrel
Krpelji ove godine brojniji nego ikad. Što činiti?
PLETERNICA JE BOGATIJA ZA JOŠ JEDAN FRIZERSKI SALON: Valentina Marijanović odlučila je pretvoriti svoje snove u stvarnost
Policija ga poslala na izvanredni tehnički: ’Najbolje je da kupimo aute i držimo ih u garaži, a vozimo aute s prigušivačima zvuka, raznim filterima i hrpom plastike’
Svećenik iz N. Gradiške slao uznemirujuće poruke dječaku.
Čestitka ekumenskg patrijarha biskupu Škvorčeviću
Uspješno testiran sustav 112, preko 80 posto mobitela primilo prvu poruku
Katolička gimnazija u Požegi organizirala dvanaesti humanitarni malonogometni turnir „Nisi sam“ u Požegi
KUTJEVO: 31-godišnjakinja dragovoljno predala marihuanu

19.4.2023. | 13:35 | MORH
Pregleda: 3182

Čitatelji ocijenili:

5

Dao sam sve od sebe i završio natjecanje na prvom mjestu. Nadam da ću imati dugu i bogatu karijeru u Hrvatskoj vojsci, rekao je pobjednik natjecanja dragovoljni ročnik Tomislav Miškić

U vojarni „123. brigade HV-a“ u Požegi u utorak 18. travnja 2023. godine održano je natjecanje za najboljeg ročnika i ročnicu 37. naraštaja Hrvatske vojske.

Od ukupno četiri ročnice i osam ročnika koji su sudjelovali na natjecanju, u muškoj konkurenciji pobijedio je Tomislav Miškić, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Dina Madir.


Dragovoljni ročnik Tomislav Miškić kazao je kako je odluka o odlasku na služenje dobrovoljnog vojnog roka bila najbolja odluka koju je donio u životu. „Unatoč ozljedi koja mi se dogodila za vrijeme samog natjecanja, dao sam sve od sebe i završio na prvom mjestu u muškoj konkurenciji. Po završetku obuke planiram nastaviti vojničku karijeru u Oružanim snagama Republike Hrvatske te se nadam da ću imati dugu i bogatu karijeru u Hrvatskoj vojsci“, rekao je.

Istaknuvši zadovoljstvo i ponos što je u protekla dva mjeseca prošla temeljnu vojnu obuku, najbolja ročnica Dina Madir rekla je: „Oduševljena sam instruktorima koji su nas vodili za vrijeme obuke jer se od njih može puno toga naučiti i znaju izvući ono najbolje iz svakog vojnika“. Ova bivša profesionalna gimnastičarka i aktualna hrvatska ragbi reprezentativka nakon završetka dobrovoljnog služenja vojnog roka planira nastaviti svoju vojnu karijeru.

Natjecanje za najbolje ročnika sastoji se od segmenata prepreka koje natjecatelji moraju proći koristeći se posebnim tehnikama savladavanja radnih točaka. Natjecatelji moraju pokazati sva stečena znanja i vještine koje su stekli tijekom svoje temeljne vojne obuke, od pružanja prve pomoći, kretanje i snalaženje u prostoru, rukovanja osobnim oružjem, prepoznavanja eksplozivnih sredstava do vještina gađanja sa i bez zaštitne maske.

Od početka dragovoljnog služenja vojnog roka, svi ročnici se kontinuirano prate i selektiraju od strane instruktora. Na konačni odabir kandidata koji sudjeluju u natjecanju najviše utječu sami ročnici i to prvenstveno razinom stečenih znanja i vještina koje su osvojili za vrijeme obuke.

Voditelj natjecanja časnički namjesnik Predrag Samaržija kazao je kako se odabir kandidata za natjecanje provodi u tri faze. „Prva faza odabira je šira selekcija unutar timova, dok se parametri za odabir očituju kroz vrednovanja pojedinačnih zadaća. U drugoj fazi instruktori prepoznaju kandidate kroz odnos prema radu i stupnju odgovornosti prema osobnom naoružanju i opremi koju koriste u obučnim procesima. Treća faza selekcije provodi se kroz završna testiranja iz ključnih pojedinačnih zadaća koje podupiru natjecanje te upoznavanje sa stazom za natjecanje“, pojasnio je.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI