U prigodi obilježavanja Dana Požeško-slavonske županije položeni vijenci i služena sveta misa

Dan Požeško-slavonske županije
(FOTO: PSŽ/pozeska-biskupija.hr)

14.4.2023. | 11:54 | PSŽ
IZVOR: pszupanija.hr
Pregleda: 4851

Povodom Dana Požeško-slavonske županije, pored spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u čast svima onima koji su utkali svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.Vijence i svijeće položili su predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zajedno sa potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom te ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Anamarija Blažević, Požeško-slavonska županija na čelu sa županicom Antonijom Jozić, Grad Požega na čelu s gradonačelnikom Željkom Glavićem. Zajednički vijenac položili su čelnici gradova i općina Požeško-slavonske županije, a počast svim hrvatskim braniteljima odala je Vojarna 123. brigade hrvatske vojske na čelu sa zapovjednikom Milom Valentićem te Policijska uprava Požeško-slavonske županije na čelu s načelnikom Željkom Grgićem, zajedno sa voditeljem Područnog odjela za poslove obrane Požega Slavkom Matijevićem.

Vijenac je položilo i izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije, izaslanstvo Socijaldemokratske partije Požeško-slavonske županije, te izaslanstvo Domovinskog pokreta Požeško-slavonske županije, a molitvu i blagoslov predvodio je župnik župe sv. Terezije Avilske, velečasni Mario Večerić.Euharistijsko slavlje u prigodi Dana Požeško-slavonske županije održano je Katedrali sv. Terezije Avilske dan uoči svečanog obilježavanja, a predvodio ga je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Izvor: PSŽ

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI