NASLOVNAPOLITIKA
U požeškom Zavodu za javno zdravstvo ravnatelj je VETERINAR

FOTO: 034 Portal

U požeškom Zavodu za javno zdravstvo ravnatelj je VETERINAR

6.8.2019. 11:33 | Ante Mandarić PREGLEDA: 8799

Često se u Požegi dogodi da su stvari malo drukčije nego u ostalim dijelovima Lijepe naše, no i sami to sigurno znate tako da vas ovaj tekst i neće baš iznenaditi.

Dakle, Zavodu za javno zdravstvo u Požegi ravnatelj je Mato Matijević, dr.med. vet., univ.mag. teriogenologije.

Očito da u Požegi nije bilo adekvatnih kandidata medicinske struke koji bi bili idealniji za to doista dobro plaćeno radno mjesto, pa se naprosto tu morao zaposliti, ni manje ni više, nego veterinar. Veterinar koji bi se trebao brinuti o zdravstvenoj sigurnosti svih žitelja (ne životinja) u našoj županiji! Možda griješimo, no postoji li neko drugo objašnjenje za ovo?"


Neki će reći da je za taj posao u Požeško-slavonskoj županiji najbolje kvalificiran upravo veterinar, drugi pak kažu da je to "modus operandi" oca i sina Aladrovića, koji se u posljednje vrijeme povlači po medijima upravo zbog namještanja natječaja svojim podobnima. Ma od koga je to samo naučio?!

Podsjećamo, ravnatelj Matijević je šogor Marijana Aladrovića te je na mjesto ravnatelja ZJZ imenovan za vrijeme kad je Aladrović bio na nekoj funkciji (župan ili predsjednik gradskog vijeća Pleternice) jer mu je, šuška se, propala veterinarska ambulanta koju je imao u Pleternici. Logično da ga je propast ambulante za životinje automatski kvalificirala za ravnatelja Zavoda za JAVNO zdravstvo jedne županije, dakle vođenje JAVNE USTANOVE za medicinu potrebnu ljudima, ne stoci!

A ravnatelj druge ustanove, Županijske uprave za ceste, također je Aladrovićev šogor te je na to mjesto postavljen za vrijeme Aladrovićevog "vladanja".

Ako se sjećate vremena kada je Aladrović išao na izbore, obećanja su glasila: 1. brza cesta pa 2. tunel! Ništa niti dosad nije ispunjeno.

No, to je u ovo vrijeme najviša politička vrijednost i sposobnost: "Obećati sve da dobiješ izbore, što više zavarati narod i onda ne napraviti baš ništa!", a Aladrović se vodio upravo time.

Iskreno se nadamo da će se u kriznim situacijama ravnatelj Zavoda za javnog zdravstvo naše županije konzultirati s pravim liječnicima i stručnjacima te po savjetima doktora medicine donositi ispravne odluke koje se tiču svih nas te da se neće povesti za onime što je učio na fakultetu i zamijeniti nas za životinje.

 

 

 

Tagovi: zjz, požega, ravnatelj, veterinar, MEDICINA