U požeškom samostanu klarisa s. Anđela položila svečane zavjete

Sestre klarise u Požegi
(FOTO: Ustupljena fotografija)

13.8.2023. | 08:44 | Sestre klarise u Požegi
Pregleda: 4100

Na svetkovinu sv. Klare Asiške, u petak 11. kolovoza, tijekom mise koju je predslavio preč. Josip Krpeljević, kanonik Stolnog kaptola sv. Petra u Požegi, u samostanu sestara klarisa svečane zavjete položila je s. M. Anđela od Duha Svetoga ( rođenjem Petra Babić) iz Požege.

Predslavitelj je u propovijedi istaknuo važnost života i poslanja sv. Klare asiške u Crkvi i svijetu te njenog potpunog predanja Isusu Kristu. Nadovezao se i na blagdan sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije, ističući kako su mučeništvo i djevičanstvo dva najsigurnija puta u kraljevstvo nebesko. Iako se zavjetujući dragome Bogu u klauzurnom samostanu čini da čovjek ne dobiva ništa osim križa i teškoća ovozemaljskoga života, rekao je kako ta osoba dobiva zapravo sve, odnosno iskustvo Boga u najvećoj punini te da tada treba dati, ne samo nešto, nego upravo ono što se i dobiva – sve.

Nakon homilije uslijedio je obred redovničkog zavjetovanja. Dok su se pjevale Litanije Svih svetih, sestra Marija Anđela je prostracijom pred oltarom pokazala najdublji znak predanja Bogu. Potom je u ruke opatice s. M. Klare Lisac položila svoje svečane zavjete. Svetu misu su suslavili svećenici Požeške biskupije i braća franjevci provincije sv. Ćirila i Metoda, a slavlje je dodatno uzveličao zbor iz s. Anđeline rodne franjevačke župe Duha Svetoga u Požegi.


Preč. Krpeljević dijeljeći istinsku radost sa sestrama klarisama, i sam ističući kako mu je sv. Klara jedna od dražih svetica kojoj se utječe u svojim potrebama, čestitao je novozavjetovanoj sestri, a brojno mnoštvo u samostanskoj kapeli tu je čestitku popratilo srdačnim pljeskom. Cijelo misno slavlje proteklo je u posebnom ozračju mira i duboke radosti koju samo Duh Sveti daje iznova svojoj Crkvi svakoga dana, a osobito u ovim trenucima kada je ta Crkva bogatija za još jednu moliteljicu i zaručnicu Gospodina našega Isusa Krista.


Tekst i fotografija: sestre klarise u Požegi


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI