U Požegi novi način plaćanja parkirne karte, nema više troškovanja slanja SMS-a

Nova mogućnost plaćanja parkirnih karti
(FOTO: M.M.)

22.10.2018. | 10:18 | Komunalac d.o.o.
Pregleda: 14657

"Parkirna služba u Požegi je ustrojena prije 20 godina. Od 2001. godine cijene satnih parkirnih karata u prvoj i drugoj zoni nisu se mijenjale. Mijenjala se samo tehnika naplate satnih parkirnih karata i to od kupovine karata na kioscima, zatim od 2001. godine putem SMS-a, do najnovijeg načina plaćanja PayDo aplikacijom koju je Komunalac Požega d.o.o. preuzeo od tvrtke „Infoart“.

Osim u Požegi, aplikacija je u primjeni u još 26 hrvatskih gradova. Riječ je o aplikaciji za mobilne telefone i računala gdje prilikom kupovine parkirne karte nema više potrebe za slanjem SMS poruke.
Potrebno je samo preuzeti aplikaciju (moguće i preko QR koda), unijeti svoje podatke te broj bankovne kreditne kartice s koje će se naplaćivati parkirna karta.


Prilikom plaćanja parkirne karte odabire se grad i zona parkiranja, a naplata ide izravno s računa. Putem e-maila korisnik dobiva potvrdu i račun o obavljenoj transakciji.

Osim satnih karata na ovaj se način može se platiti i dnevna parkirna karta („kazna“).

Postoji mogućnost da više članova za plaćanje parkirne karte putem PayDo aplikacije koristi istu bankovnu karticu, a korištenje je jednostavno i za tvrtke." - rekao je direktor tvrtke Komunalac d.o.o. Požega Anto Bekić"Ovim putem čestitamo našem komunalnom poduzeću koje uistinu prati trendove, moderne tehnologije koje će pomoći našim sugrađanima, a i da Grad Požega bude u onom smjeru koje mi planiramo to je Smart City. Naravno jedan od dodatnih pozitivnih razloga je to što svi koji imaju pametne telefone od sada mogu na što lakši i jeftini način platiti parkirnu kartu.

Ovom prilikom najavljujemo  da će u suradnji s našim komunalnim poduzećem na Trgu Sv. Trojstva biti postavljene i dvije punilice za električne automobile, gdje s još jednim partnerom, odnosno  u suradnji s Hrvatskom elektro privredom čekamo natječaj." - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić
Prednosti plaćanja PayDo aplikacijom:

-nema troškova slanja SMS-a

-mogu koristiti i stranci

-mogućnost plaćanja dnevne parkirne karte („kazna“)

-10% popusta za plaćanje Mastercardom

Upute za instaliranje aplikacije na Android i iOS sustave bit će istaknute na automatima za kupovinu parkirnih karata, a građanima će biti podijeljeni i leci s uputama za korištenje aplikacijeVIŠE NA TEMU:
POŽEGA
KARTE
PARKIRANJE
NOVO

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI