U Pleternici otvoren novi turistički smještaj: “Pokazatelji su odlični, u prvih 9 mjeseci ovdje je noćilo više od 2200 gostiju”

Smještaj Pleternica
(FOTO: grad Pleternica)

2.11.2022. | 09:53 | Grad Pleternica
IZVOR: pleternica.hr
Pregleda: 5403

Lagano, potiho i skrovito u javnosti djeluje kontinentalni turizam i često je percepcija istoga kako je turistički sektor u Slavoniji nešto što nema uspjeha. No, u pozadini se odvija bitno drugačija situacija koju potvrđuje broj prijavljenih noćenja na području Pleternice.

Tako Pleternica u prvih 9 mjeseci ove godine broji 2.219 noćenja, odnosno 1.100 više nego prošle 2021. u istom vremenskom periodu. Razvoj i povećanje smještajnih kapaciteta kao i njihovo popunjavanje zasigurno ovisi i o razvoju turističke infrastrukture na području grada, stoga i EU projekte vezane uz javni turistički sektor treba gledati i kao poligon za razvoj privatnog turističkog sektora.
– Javni i privatni razvoj u turizmu moraju ići ruku pod ruku i to se upravo događa u Pleternici, stoga sam sretna što od nedavno imamo i nove smještajne kapacitete na području Grada. Vjerujem kako ćemo u budućnosti imati sve više ovakvih pozitivnih gospodarskih priča iz turizma – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.
A novi turistički smještaj, svoju kuću za odmor “Kuća na slapu”, otvorila je obitelj Miličević u ulici Kralja Zvonimira na kućnom broju 23, pored svog ugostiteljskog objekta “Slap”. – Dugo godina se bavimo ugostiteljstvom i odlučili smo dodatno proširiti svoju ponudu otvaranjem kuće za odmor. Smatramo kako grad Pleternica ima dobru turističku priču i velik potencijal te se nadamo dobroj popunjenosti – izjavio je Ivica Miličević, vlasnik objekta.Radi se o lokaciji u neposrednoj blizini Trga bećarca i svih gradskih atrakcija, okruženoj prekrasnom prirodom i voćnjakom iz kojeg puca pogled na poznati pleternički slap.– Pleternica se polagano razvija kao turistička destinacija i drago mi je da naši stanovnici to prepoznaju te se odlučuju na ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta. Turistički pokazatelji su odlični, u prvih 9 mjeseci ove godine u Pleternici noćilo je više od 2200 gostiju i vjerujem kako će taj broj nastaviti rasti iz godine u godinu. To je segment koji ćemo intenzivno poticati i u nadolazećem razdoblju. Čestitke obitelji Miličević na ovoj vrijednoj investiciji te im želimo puno uspjeha u radu tijekom cijele godine – izjavila je Ivana Ketović Marjanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.

izvor: Grad Pleternica

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI