U Pleternici obilježen svjetski dan Alzheimerove bolesti: “Malim koracima činimo pomake u našoj zajednici”

Svjetski Dan Alzheimerove bolesti
(FOTO: pleternica.hr)

22.9.2022. | 11:34 | Grad Pleternica
IZVOR: pleternica.hr
Pregleda: 1706

Alzheimer caffe, naziv je manifestacije koja se održava u povodu obilježavanja svjetskog dana Alzheimerove bolesti. Ove godine je po prvi puta održan na Gradskoj tržnici u Pleternici s ciljem osvješćivanja javnosti o prisutnosti te bolesti i suživotu s njom.Činjenica kako svake 3 sekunde netko u svijetu oboli od ove bolesti sama po sebi govori o važnosti ovakvih susreta i informiranju javnosti na ovakav način. Uz ravnatelja Centra za socijalnu skrb, Vjekoslava Potočanca, predsjednicu udruge Palijativni tim LiPa, Ljeku Pavković te Katicu Baketarić, vlasnicu Doma Baketarić koja već godinama u sklopu svog rada organizira ovu manifestaciju prisutna je bila i pleternička gradonačelnica Marija Šarić koja je zahvalila svima, a posebice obitelji Baketarić na suradnji i organizaciji ovog događaja.
– Uistinu smo sretni što imamo ovakve ljude oko sebe koji svoje znanje i iskustva žele podijeliti s nama. Divno je vidjeti i ove radove nastale u suradnji s KUD-om Svilenka iz Buka koji se uvijek rado odazivaju na sve aktivnosti. Malim koracima pokušavamo učiniti pomake u našoj zajednici. Upravo stoga i današnje okupljanje kojim obilježavamo svjetski dan Alzheimerove bolesti i postavljanje rukavića na našoj tržnici. Širenjem svijesti o važnosti prepoznavanja prvih znakova bolesti, učenjem i informiranjem o razvoju bolesti te prikupljanjem iskustava o suživotu s istom smanjujemo stres, neizvjesnost i neinformiranost te na takav način pomažemo osobi koja nas u tim trenutcima treba. Kao pojedinci možemo napraviti mali iskorak, a povezani zajedno, vjerujem, možemo činiti velike pomake ne samo za oboljele nego i za njihove obitelji – istaknula je Šarić.

Odaziv i reakcije prisutnih bile su i više nego dobre, kao i želja za informiranjem i novim saznanjima o ovoj teškoj bolesti.

izvor: pleternica.hr

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI