U Multikulturalnom centru u Lipiku otvorena izložba posvećena Lipičanki Štefaniji Papailiopulos

Izložba u čast Štefaniji Papailiopulos
(FOTO: Lipički kompas)

9.5.2024. | 09:44 | PSŽ
IZVOR: pszupanija.hr
Pregleda: 755

U Multikulturalnom centru u Lipiku otvorena je izložba "Put humanosti" posvećena Štefaniji Papailiopulos, zvanoj sestra Ana, koja je svojim predanim, požrtvovnim, profesionalnim i iznimno empatičnim radom, ostavila dubok trag u hrvatskom sestrinstvu i zdravstvu općenito, posebice u ruralnim zajednicama diljem Hrvatske.Izložba otvorena u sklopu programa obilježavanja Svjetskoga dana Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca i Tjedna Crvenoga križa u Republici Hrvatskoj, okupila je brojne uzvanike među kojima su bili i Dragan Jelić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije (SAFU), ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević te Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavonske županice Antonije Jozić.

Gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana ovom prigodom istaknuo je kako znatan dio Lipičana nije bio upoznat s činjenicom da je njihova sugrađanka putem humanosti dala tako veliki obol hrvatskom sestrinstvu i zdravstvu, ističući se svojim predanim radom. Izrazio je duboku zahvalnost svima koji su aktivno sudjelovali u bogatom cjelodnevnom programu, naglašavajući iznimnu važnost uloge Crvenog križa.

- Kada smo krajem prošle godine otvorili ovu izložbu u Zagrebu, shvatili smo da je to bila prva i u to vrijeme jedina, izložba posvećena medicinskim sestrama u Republici Hrvatskoj. Osjećali smo se iznimno počašćeno, ali i ponosno. Odlučili smo proširiti njezin doseg i u Lipiku. Zašto baš Lipik, pitali su se mnogi? – Zato što je Lipik oduvijek bio avangarda, ispred svog vremena - rekla je Marina Pinjagić Telak, idejna začetnica i organizatorica izložbe.
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI