U Lipiku svečano otvorena izložba talijanskih zaštitnih znakova

Izložba u Lipiku
(FOTO: Lipički kompas)

27.1.2024. | 10:35 | Lipički kompas
IZVOR: compas.com.hr
Pregleda: 630

U organizaciji veleposlanstva Italije u Zagrebu, Zajednice Talijana Lipika i lipičke Gradske knjižnice i čitaonice, u četvrtak, 25. siječnja svečano je otvorena izložba Muzeja talijanskih zaštitnih znakova pod nazivom "Slika koja govori: dizajn, razvoj i ikonski status poznatih talijanskih brendova".

Na samom početku izložbe okupljene posjetitelje je pozdravila Jasna Molnar Kukić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Lipik. U svom uvodnom govoru naglasila je da je ova večer posvećena otkrivanju čarolije talijanskog dizajna, koji nas vodi kroz svijet elegancije, inovacije i bogate tradicije. Prostor izložbe pruža posjetiteljima priliku da zavire u srce talijanske kreativnosti, istraže vrhunske proizvode i osjete dušu talijanskog dizajna, dodala je.
Lionella Brisinello, predsjednica Zajednice Talijana Lipika,naglasila je kako je izložba u Lipiku postavljena zahvaljujući inicijativi Veleposlanstva Talijanske Republike u Zagrebu. "Paneli izloženi u Lipiku vraćaju nas u mladost i svakodnevni život, podsjećajući nas da svakodnevno koristimo neke od talijanskih proizvoda i brandova bez razmišljanja o njihovom podrijetlu", dodala je predsjednica.
Osim vizualnog doživljaja, prisutni su imali priliku uživati u glazbenom ambijentu talijanskih brandova. Profesori glazbe, supružnic iIvan i Martina Golub, izveli su skladbe Giuseppea Verdija i Gioachina Rossinija, dodatno uvodeći publiku u svijet talijanskog stila.

Zamjenica talijanskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj, Valeria Baistrocchi, istaknula je kako sa zadovoljstvom sudjeluje na otvorenju ove izložbe u Lipiku. Također je zahvalila na uspješnoj suradnji s lipičkom Zajednicom Talijana i Gradom Lipikom. Izložba je dosad bila postavljena u Zagrebu, Rijeci i Kutini, a njezina postava je proširena dijelom posvećenom drvnoj industriji i cirkularnoj ekonomiji. Riječ je o namještaju napravljenom od recikliranih materijala koje su dizajnirali arhitektonski uredi Orizzontale, Calligaris i Florian.Gradonačelnik Lipika,Vinko Kasana, službeno je otvorio izložbu, naglašavajući prisutnost talijanskih brandova u svakodnevnom životu Lipičana. Spomenuo je Stragatrans, ali i Lipik Glas, tvrtku koja surađuju s istaknutim talijanskim brandovima poput Maseratija i Ferraria, stvarajući snažnu poveznicu između Lipika i Italije.

Gradonačelnik se zahvalio Veleposlanstvu Talijanske Republike na suradnji te izrazio nadu da će se prijateljstvo i zajedništvo između Lipika i Italije nastaviti i u budućnosti. Osvrćući se na svojedobni posjet talijanskog veleposlanika Lipiku, zamjenici veleposlanika, Valeriji Baistrocchi te Isabelli Castaldi iz komercijalnog ureda talijanskog Veleposlanstva izrazio je dobrodošlicu koja će im u Lipiku uvijek biti pružena.

Izložba "Slika koja govori: dizajn, razvoj i ikonski status poznatih talijanskih brendova" pruža jedinstvenu priliku da se uroni u svijet talijanske kreativnosti i istraže priče koje stoje iza nekih od najpoznatijih talijanskih brendova, ostavljajući neizbrisiv pečat u srcima posjetitelja.

izvor: Lipički kompasVIŠE NA TEMU:
LIPIK
IZLOŽBA
ITALIJA
ZNAKOVI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI