U la la! Recept za tradicionalni francuski kolač od jabuka

FOTO: Shutterstock

23.10.2022. | 08:53 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 2006

Jednostavna jela mogu itekako biti ukusna, što potvrđuje i tradicionalni francuski kolač od jabuka. Iako treba izdvojiti nešto vremena za rezanje jabuka na ploške, trud se nagrađuje savršenim okusom u sočnom tijestu. Odaberite one jabuke koje će zadržati oblik i nakon pečenja, a dobar odabir su Granny Smith, Pink Lady i Jonagold, s kojima ne možete pogriješiti.

Sastojci za francuski kolač od jabuka:


1/2 šalice brašna


1/2 šalice šećera


1 žlica praška za pecivo

1/8 žličice soli

2 žličice ekstrakta vanilije

2 velika jaja

1/3 šalice punomasnog mlijeka

2 žlice biljnog ulja

4 velike jabuke (oko 1 kg

)šećer u prahu za posipanje (prema želji)

Nadjev:

1/3 šalice šećera
1 veliko jaje
3 žlice maslaca
listići badema (prema želji)

Priprema francuskog kolača od jabuka:


1. Jabuke ogulite i narežite na tanke ploške, bilo mandolinom ili oštrim nožem. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija. U velikoj posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodajte vaniliju, lagano istučena jaja, ulje i mlijeko pa miksajte dok se dobro ne sjedini.

2. Dodajte ploške jabuka pa rukama pomiješajte da se dobro oblože smjesom. Kalup za torte promjera 22 cm lagano premažite maslacem i obložite podlogu papirom za pečenje pa unutra stavite smjesu. Pecite na u sredini pećnice 30 minuta.

3. Za nadjev pomiješajte lagano istučeno jaje, šećer i rastopljeni maslac te listiće badema prema želji. Prelijte kolač smjesom i ravnomjerno je rasporedite preljev preko jabuka pa vratite u pećnicu na 20 minuta. Prema želji posipajte šećerom u prahu.

(Izvor: Punkufer.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI