U kutjevačkoj knjižnici održana promocija knjige “Krila i okovi” Đurđice Gatjal

Dan grada Kutjeva- promocija
(FOTO: kutjevacki.hr)

7.9.2021. | 11:44 | kutjevački.hr
IZVOR: kutjevacki.hr
Pregleda: 3354

Nova knjiga požeške autorice Đurđice Gatjal – “Krila i okovi” predstavljena je u Narodnoj knjižnici i čitaonici Kutjevo, u organizaciji Kutjevačke udruge mladih. Zbirka je to pjesama koja donosi misaone pjesme o vlastitom životu, ali i životu općenito. Pjesnikinja ne relativizira nego bodri čitatelja da se u svakoj izgubljenosti vodi putokazom Dobra. Stihovi koji skrivaju slutnju transcendentnog zahtijevaju pomnije čitanje, izazivaju i pozivaju na razmišljanje.

 

 


Nazočne je pozdravila predsjednica udruge Ana Helena Galić, a zatim je riječ prepustila urednici zbirke Andrei Divić. “Krila i okovi predstavljeni” su dijalogom između autorice i urednice u kojem nam je pjesnikinja, između ostaloga, otkrila da ljubav prema spisateljstvu u njenom slučaju potječe još od prabakine ljubavi prema čitanju koje je bilo svakodnevno, a kod koje je provela svoje djetinjstvo. Nakon predstavljanja knjige za sve nazočne upriličen je domjenak u prostorijama knjižnice te se druženje nastavilo u opuštenoj atmosferi. 


 Program za Dan Grada Kutjeva započeo je Kinom pod zvijezdama, a nastavio se i preko vikenda ekipnim turnirom u šahu i promocijom knjige, a danas vas u kinodvorani u Kutjevu (17:00 sati) očekuje kazališna predstava za djecu “Čarobnjakov učenik”. Fotografije s predstavljanja knjige pogledajte u nastavku.

 izvor: www.kutjevacki.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI