U kutjevačkoj knjižnici održana promocija knjige “Krila i okovi” Đurđice Gatjal

7.9.2021. | 11:44

kutjevački.hr
IZVOR: kutjevacki.hr

Pregleda: 2857

Dan grada Kutjeva- promocija
(FOTO: kutjevacki.hr)

7.9.2021. | 11:44 | kutjevački.hr
IZVOR: kutjevacki.hr
Pregleda: 2857

Nova knjiga požeške autorice Đurđice Gatjal – “Krila i okovi” predstavljena je u Narodnoj knjižnici i čitaonici Kutjevo, u organizaciji Kutjevačke udruge mladih. Zbirka je to pjesama koja donosi misaone pjesme o vlastitom životu, ali i životu općenito. Pjesnikinja ne relativizira nego bodri čitatelja da se u svakoj izgubljenosti vodi putokazom Dobra. Stihovi koji skrivaju slutnju transcendentnog zahtijevaju pomnije čitanje, izazivaju i pozivaju na razmišljanje.

 

 


Nazočne je pozdravila predsjednica udruge Ana Helena Galić, a zatim je riječ prepustila urednici zbirke Andrei Divić. “Krila i okovi predstavljeni” su dijalogom između autorice i urednice u kojem nam je pjesnikinja, između ostaloga, otkrila da ljubav prema spisateljstvu u njenom slučaju potječe još od prabakine ljubavi prema čitanju koje je bilo svakodnevno, a kod koje je provela svoje djetinjstvo. Nakon predstavljanja knjige za sve nazočne upriličen je domjenak u prostorijama knjižnice te se druženje nastavilo u opuštenoj atmosferi. 

 Program za Dan Grada Kutjeva započeo je Kinom pod zvijezdama, a nastavio se i preko vikenda ekipnim turnirom u šahu i promocijom knjige, a danas vas u kinodvorani u Kutjevu (17:00 sati) očekuje kazališna predstava za djecu “Čarobnjakov učenik”. Fotografije s predstavljanja knjige pogledajte u nastavku.

 izvor: www.kutjevacki.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI