U Gradskom kazalištu izveden glazbeno - scenski prikaz - Bitka za Vukovar

Bitka za Vukovar
(FOTO: pozega.hr)

17.5.2018. | 09:57 | M.Š.
IZVOR: pozega.hr
Pregleda: 1645

U Gradskom kazalištu Požega u utorak je predstavljen edukativni glazbeno – scenski program “Bitka za Vukovar- kako smo branili grad i Hrvatsku” čiji su autori vukovarski branitelji Damir Plavšić i Damir Markuš. Ova prva domoljubna glazbeno-scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji do sada je izvedena u pedesetak gradova, a izazvala je veliku pozornost i oduševljenje publike svih dobnih uzrasta u Domovini i iseljeništvu.- Poruka je da naša djeca i mladi moraju saznati našu noviju hrvatsku povijest, da se ona nikada ne smije zaboraviti, a ujedno s ovim projektom vršimo promociju i Hrvatske po cijelome svijetu, a isto tako hrvatske kulturne i narodne baštine. - istaknuo je Plavšić.

U predstavi sudjeluju učenici OŠ Antuna Kanižlića i članovi KUD-a Požeška dolina. Predstava je završila tako da su gledatelji i izvođači, zagrljeni, svi zajedno otpjevali domoljubnu pjesmu “Lijepa li si“. Ispred Grada Požege predstavu su došali pogledati zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Igor Krizmanić.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI