Trik za najmekšu piletinu u kremastom umaku

Piletina u umaku
(FOTO: getty images)

2.10.2021. | 10:17 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 5578

Mariniranjem u jogurtu piletina postaje mekša, a kako biste joj pružili dodatnu aromu poigrajte se začinima poput kurkume i đumbira. Jogurt se odlično slaže i s kombinacijom kopra i peršina, a imate li više vremena za kuhanje dobrodošli su i sastojci poput luka i crvene paprike kojima možete "pojačati" umak.

Sastojci za piletinu s jogurtom i senfom:


2 veća fileta pilećih prsa
1 dl vrhnja
2 žlice jogurta
2 žličice senfa
1 žličica sjeckanog đumbira


Za marinadu:


2 žlice jogurta
2 žličice kurkume
1 žlica senfa
3 žlice soka od naranče
sol, papar

Priprema:

1. Izmiješajte sastojke za marinadu, uvaljajte piletinu i poklopite pa ostavite u hladnjaku najmanje dva sata.

2. Izvadite meso iz marinade i pržite piletinu u tavi sa svake strane oko osam minuta.

3. Prelijte mješavinom vrhnja, senfa i jogurta i ubacite đumbir pa ostavite neka krčka dok se ne reducira. Prema želji dodajte soli i papra. Poslužite s omiljenim prilogom ili salatom.   

izvor: www.punkufer.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
PILETINA
UMAK
HRANA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI