Trik za najfinije faširance od mljevene junetine

Faširanci
(FOTO: Shutterstock)

4.2.2024. | 08:59 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1852

Kotlet u Hrvatskoj označava određeni dio mesa s kostima.Kotletyu Poljskoj imaju posve drugo značenje – naziv je to za faširance koje se najčešće pripremaju od svinjskog, ali mogu i od junećeg mesa.

Poljski kotlety su mekani iznutra, a hrskavi izvana. Meso se miješa s žemljom namočenom u mlijeko, jajima i začinima, dok joj hrskavost daju krušne mrvice u koje se uvaljaju tik prije pečenja.

U poljskim kućanstvima serviraju se i po nekoliko puta tjedno – na kruhu, uz variva, salate i slično. Vrlo se jednostavno pripremaju, a mogu biti gotovi u samo pola sata.


Sastojci:


500 g mljevene junetine
130 ml punomasnog mlijeka
100 g suhih krušnih mrvica
1 žemlja
1 jaje
1 luk
1-2 češnja češnjaka
prstohvat mažurana
biljno ulje za pečenje
sol i papar po želji

Priprema:

Natrgajte žemlju na manje komade i namočite u mlijeku dok potpuno ne omekša. Luk narežite na sitne kockice i prepirjajte na nešto ulja. Pirjajte lujk sve dok ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Za to će vam biti potrebno oko osam minuta.

Mljevenu junetinu pomiješajte s prepirjanim lukom, nasjeckanom češnjakom, jajetom, soli, paprom i nešto mažurana.

U smjesu dodajte i namočenu, ali ocijeđenu žemlju. Sve dobro promiješajte, a dobivenu smjesu podijelite na šest do osam faširanaca. Uvaljajte pripremljene faširance u suhe krušne mrvice s obje strane.

Ovako pripremljene faširance ispecite na nešto zagrijanog biljnog ulja.

Pecite faširance oko šest do sedam minuta sa svake strane, odnosno dok se meso ne ispeče do kraja. Poslužite odmah.

Dobar tek!

izvor; Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI