Trik od 1 kune uz koji pečeni krumpir postaje neodoljivo hrskav

FOTO: Getty Images

15.6.2021. | 09:37 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 2259

Sočni iznutra, hrskavi izvana krumpirići iz pećnice odličan su prilog mesu, ali i samostalna grickalica.

Za savršeni pečeni krumpir dovoljno je par žlica palente, a kako bi bio još ukusniji poigrajte se začinima kao što je slatka ili ljuta mljevena paprika, origano, češnjak ili luk u prahu. Krumpir poslužite uz meso, ribu ili omiljenu televizijsku seriju, umjesto grickalica.

Sastojci za pečeni krumpir: 



500 g krumpira
3 velike žlice palente
2 žličice mljevene paprike
sol
ulje ili svinjska mast


Priprema:


1. Krumpir operite, ogulite i narežite na četvrtine te osušite kuhinjskim papirom.

2. U posudi pomiješajte palentu, sol, papar i mljevenu papriku pa uvaljajte krumpir te ga stavite u namašćen lim.

3. Krumpir ispecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 45 minuta, odnosno dok ne postane hrskav.

(Izvor: Punkufer.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI