Trgovina MAX najstarija je trgovina u Pleternici i ondje uspješno posluje već 28 godina


(FOTO: 034portal.hr)

20.3.2022. | 13:19 | Andrea Lužanac
Pregleda: 9486

Zasigurno je većina nas, barem jednom svratila u poznatu trgovinu MAX u Pleternici. Rijetkost je da u ovoj trgovini nećete pronaći ono što tražite, a i ako ne nađete tu su nasmijani vlasnici Antun i Sanja Kaurinović koji se maksimalno posvećuju svakom kupcu. 

Ova svima poznata trgovina u Pleternici uspješno posluje već 28 godina i upravo je ona najstarija trgovina u Pleternici. U trgovini MAX možete pronaći gotovo sve, od igle do lokomotive. Ljubaznost vlasnika i maksimalna posvećenost prema svakom kupcu je najveći ključ uspjeha ove trgovine. 
Pleternica je nekada bila prepuna malih obrtnika koji su uspješno poslovali, ali samo su rijetki opstali. Kako nam kaže vlasnik trgovine Antun Kaurinović, njihovo poslovanje kao i poslovanje mnogih drugih malih obrtnika, najviše uništavaju online prodaje. U Požeško-slavonskoj županiji postoje samo dvije trgovine s oružjem. Naime, jedna od tih trgovina je upravo ova o kojoj danas pišemo. Gospodin Antun ističe kako je dozvolu za prodavanje oružja, izrazito teško dobiti. 


"Volim ovaj posao i da ga ne volim, zasigurno ne bi uspio u njemu. Prijatelj mi je prije 28 godina, ponudio da odem s njim van i da mu pomognem oko uvoza robe. Pitao me je želim li i ja krenuti s tim poslom, a ja sam mu odgovorio kako bi ali da za takav pothvat nemam novca. On mi je ponudio da mi pomogne otvoriti trgovinu i na tome sam mu jako zahvalan. Od samog početka sam bio uspješan u ovome poslu i tada sam shvatio čime se želim baviti u životu.", opisao nam je svoj početak Antun Kaurinović.Tada prije 28 godina, na samom početku, Antun bi uspješno prodao svu robu koju bi prethodno dovezao  i kako nam kaže, to je bilo najbolje vrijeme za trgovinu. Trgovina MAX u Pleternici ima razne proizvode koje malo koja trgovina ima. U ovoj trgovini još uvijek kupuje oko 90% starih kupaca i zahvaljujući njima ova trgovina nije jedna od onih koje su se zatvorile. 

"Zahvaljujem se svima onima koji su sve ove godine bili moji vjerni potrošači i nadam se da ćemo još mnogo godina surađivati. Najviše me žalosti što su te male trgovine u koje sam i ja sam volio ići, zatvorile svoja vrata. Gušt je bio kada ideš u trgovinu iz jedne ulice u drugu i kada ti nije bilo sve dostupno na jednom mjestu kao danas u velikim centrima. Danas mladi ne znaju tu čar u tim malim buticima i trgovinama. Smatram da su i nama ovo sada zadnji trzaji i za to najviše krivim velike centre i online prodaju. Zahvaljujući velikim centrima i online prodaji, budućnost nas malih obrtnika je izuzetno ugrožena.", rekao nam je Antun. 

U ovoj trgovini ne vrti se sve samo oko prodaje. Naime, obitelj Kaurinović vrlo često u svojoj trgovini osim prodaje učini i dobra dijela. Vrlo često ih posjete starije osobe koje ne znaju staviti SIM karticu u mobitel ili im je samo ispao šarafić iz naočala. Oni im rado pruže besplatnu uslugu i pomažu ljudima koliko je to god moguće, jer ipak nije sve u novcu. Kako je trgovina MAX započela s prodajom oružja?
"Više od 10 godina radimo sa pirotehnikom i vatrometima za koje su potrebne posebne dozvole i uvjeti. S obzirom da to radimo tako dugo, došli smo na ideju da ubacimo i oružje i streljivo (lov). Takve stvari kao što je pirotehnika nas izvlače u mjesecima kada je promet slabiji tj. 11. i 12. mjesec.", objašnjava Antun.Trgovina MAX svim svojim kupcima pruža raznoliku ponudu, ali i usluge. Svima je već poznato kako se trgovina MAX osim prodaje raznih stvari, bavi i izradom ključeva. Odjeća, obuća, razni dodatci za kućanstvo, pribor za ribolov i lov, sve vas ovo čeka na istom starom mjestu u Pleternici. Nadamo se kako će ova trgovina nastaviti još dugo sa svojim uspješnim poslovanjem i kako će uskoro proslaviti svojih 30 godina postojanja.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI