Trail Sovsko jezero 2023.: 170 sudionika svladalo kilometre šumskih staza po visokim temperaturama

Sovsko jezero Trail 2023.
(FOTO: Pszupanija.hr)

27.8.2023. | 08:31 | PSŽ
IZVOR: pszupanija.hr
Pregleda: 1248

Visoke temperature i podjednako visoka motivacija trkača na samome startu, obilježile su ovogodišnje, drugo po redu izdanje Trail „Sovsko jezero 2023.“ u organizaciji Odbora za uređenje i zaštitu Sovskog jezera. Trail je obuhvatio tri dječje staze na 200, 400 i 600 metara te tri staze za odrasle trkače od kojih je najduža duga 21 kilometar, srednja 10 kilometara i ona najkraća 5 kilometara.Predsjednik udruge organizatora Zdenko Poljaković, pri samome početku utrke pozdravio je 170 prisutnih trkača te zahvalio Požeško-slavonskoj županiji, Općini Čaglin i lokalnim udrugama na potpori pri organizaciji drugog po redu traila.


Poznati po svojem domaćinstvu, mještani Općine Čaglin i članovi udruga s područja, pobrinuli su se da se svi natjecatelji i izvan staze osjećaju ugodno u njihovom kraju, osiguravši bogatu gastronomsku ponudu i proizvode lokalnih poljoprivrednih gospodarstva.
- Zahvaljujem se svim natjecateljima koji ste se po drugi put odazvali na Trail Sovsko jezero. Želim vam puno uspjeha i na maloj i velikoj utrci, ali i našim najmlađima na dječjoj utrci. Želim nam svima lijep dan i dobar provod ovdje na Sovskom jezeru, a onima najuspješnijima ćemo čestitati na cilju - rekao je načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač.Osim što su staze u potpunosti označene planinarskim markacijama, trakama ili putokazima, trkačke staze traila su kružnoga tipa, a specifične su i po tome što se protežu kroz tri županije Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Osječko-baranjsku.

- Danas ovdje imamo natjecatelja i iz drugih država i želim vam svima srdačnu dobrodošlicu u Općinu Čaglin i Požeško-slavonsku županiju. Nadam se da će vam svima biti uspješno i da ćete s ponosom doći do kraja staza na koje ste se prijavili. Vjerujem kako ćete svi ponijeti lijepe uspomene sa Sovskog jezera uz želju da se vidimo i dogodine na trećem izdanju - rekla je županica Antonija Jozić.


izvor: PSŽ

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI