TRAGEDIJA: U Slavoniji uslijed teške prometne nesreće ugašen još jedan život

Fotografija nije povezana s događajem
(FOTO: 034portal.hr)

15.10.2023. | 09:45 | sib.net.hr
IZVOR: sib.net.hr
Pregleda: 11377

U petak, 13. listopada oko 23,15 sati, na cesti DC-55 (prometna dionica Vinkovci - Županja) dogodila se prometna nesreća s poginulom osobom.

Očevidom je utvrđeno da se 38-godišnjak upravljajući osobnim automobilom vinkovačkih registarskih oznaka sa nerazvrstane ceste, naspram benzinske postaje, uključivao u promet te pritom nije propustio sva vozila koja su se kretala tim kolnikom i nije poštivao oznake na kolniku (neisprekidana uzdužna crta), uslijed čega dolazi do udara osobnog automobila kojim je upravljao i osobnog automobila austrijskih registarskih oznaka, koje se pritom kolnikom kretalo iz smjera Vinkovaca prema Županji, a kojim je upravljao 21-godišnjak te je od siline udara vozilo stranih registarskih oznaka sletjelo s kolnika u odvodni kanal.

Policijski službenici kod 21-godišnjeg vozača, nakon provedenog ispitivanja, nisu utvrdili prisutnost alkohola u organizmu, dok je38-godišnjaku u zdravstvenoj ustanovi primijenjen postupak vađenja uzoraka krvi i uzimanjaurinaza analizu radi utvrđivanja koncentracije alkohola i drugih supstanci.


Navedeni 38-godišnji vozač je pritom lakše tjelesno ozlijeđen, no putnik u tom automobilu, 37-godišnjak, nakon što mu je zbog zadobivenih tjelesnih ozljeda ukazana liječnička pomoć, 14. listopada oko 3 sata u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima preminuo, dok je 44-godišnjoj putnici ukazana liječnička pomoć pri čemu je utvrđeno da je teško tjelesno ozlijeđena.


21-godišnjem vozaču te njegovim suputnicima, 22- i 23-godišnjaci, je također ukazana medicinska pomoć u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, pri čemu je utvrđeno da su u toj prometnoj nesreći lakše tjelesno ozlijeđeni.

Tijekom vršenja očevida te prometne nesreće, u vremenu od 23,30 (13.10.) do 02,10 (14.10.) sati, za promet je bila zatvorena ta dionica državne ceste broj DC-55 (Vinkovci-Županja).

Zbog sumnje da je kršenjem prometnih propisa izazvao prometnu nesreću protiv 38-godišnjeg vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava za kazneno djeloIzazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

(IZVOR: www.sib.net.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI