Tijekom vikenda zabilježeno 90 prekršaja, najviša izrečena kazna 2.840 eura

Policija u Kutjevu- ’Martinje’
(FOTO: PU PSŽ)

20.11.2023. | 13:48 | PU PSŽ
Pregleda: 1554

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ʼčetiri glavne ubojice u prometuʼ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 90 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 35 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio subotu 18. studenoga 2023. oko 16.15 sati u Pakracu u Ulici Matice Hrvatske gdje su policijski službenici u prometu zatekli 31-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,91 promil te pod zabranom za upravljanje vozilima „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom.


Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2.840,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI