Talentirani 14-godišnji Vinko iz Kutjeva oduševljava svojim slikama

Vinko Svitok
(FOTO: kutjevački.hr)

7.7.2024. | 10:09 | M.K.
IZVOR: kutjevacki.hr
Pregleda: 5671

Danas vas upoznajemo s izuzetno talentiranim mladićem iz Kutjeva, Vinkom Svitokom. Petnaestogodišnji Vinko, koji je upravo završio osmi razred u Osnovnoj školi Zdenka Turkovića u Kutjevu, svih osam godina bio je odlikaš i uzoran učenik, piše portal kutjevački.hr

Njegova priča o slikarskom talentu počinje u ranoj dobi. S tri godine, Vinko je shvatio da ima talent za slikanje dok je promatrao svog djeda, koji se također bavi slikanjem. Bez ikakve dodatne obuke, naučio je slikati i usavršavati tehnike slikanja uz djedovu pomoć.


Vinkova prva slika kada je imao tri godine


Omiljeni motivi ovog mladog umjetnika su priroda i pejzaži, a inspiraciju često crpi iz svoje mašte. Ponekad koristi internet kao izvor inspiracije, ali najčešće stvara iz sjećanja i osjećaja. Najviše voli slikati tehnikom ulja na platnu, dok je nedavno počeo eksperimentirati s tehnikom drvenih bojica.
Podrška obitelji i prijatelja igra veliku ulogu u Vinkovom umjetničkom putu. Roditelji su izuzetno ponosni na njegov talent i napredak, a prijatelji su oduševljeni njegovim radovima. Iako uskoro kreće u srednju školu u drugom zanimanju, Vinko ne planira prestati slikati. Uvjeren je da su vježba i trud ključni za napredak, što se jasno vidi kroz njegove radove tijekom godina.Njegova galerija na pozornici upotpunila je svečani događaj dodjele diploma i oproštaja od osmaša održanog u četvrtak u kinodvorani, impresionirajući sve prisutne. Sigurni smo da će Vinkove slike jednog dana naći svoje mjesto u galerijama i domovima ljubitelja umjetnosti, nastavljajući priču o mladom talentu koji je započeo svoje putovanje uz djedov kist.Naš današnji posjet Vinku i njegovoj galeriji ostavio je snažan dojam na nas. Oduševljeni smo njegovom posvećenošću i talentom te vjerujemo da je pred njim sjajna umjetnička budućnost.

izvor: kutjevački.hr
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI