Tako lako: Recept za sočne palačinke od tikvica i sira

FOTO: Shutterstock

18.5.2023. | 08:43 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1256

Popečci ili male palačinke od povrća,jaja i brašna najbolje pašu ako se ne jedu ravno iz tave, nego ohlade do sobne temperature i posluže uz zelenu salatu i, prema želji, vrhnje. Prilikom pripreme recepta najviše treba pripaziti na to da se tikvice dobro iscijede od viška vode kako palačinke ne bi bile gnjecave nakon pečenja.

Sastojci za palačinke od tikvica:
700 g tikvica

5 mladih lukova


250 g fete stručak peršina


1 žlica mljevene paprike

130 g brašna

3 jaja limun sol, papar ulje

Priprema:

Naribajte tikvice, posolite ih pa stavite na krpu 20 minuta da izađe višak tekućine. Sjeckani luk i fetu izmiješajte pa dodajte sjeckani peršin i mljevenu papriku. Dodajte brašno, sol i papar pa izmiješana jaja. Sve promiješajte. Tikvice u krpi dobro iscijedite pa dodajte u smjesu, koja će biti grudasta, ali takva treba biti. Vadite žličicom smjesu u tavu s ugrijanim uljem da dobijete male palačinke pa ih spljoštite žlicom. Pržite oko dvije minute sa svake strane. Poslužite s limunom.

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI