SVEČANA PRISEGA U POŽEGI: Domovini prisegnulo ukupno 56 ročnika

3.6.2023. | 14:01

Andrea Luzanac

Pregleda: 3655

VEZANO

Sutra u Požegi svečana prisega 28. naraštaja ročnika u vojarni 123. brigade
Predsjednik Milanović sudjelovao na svečanoj prisezi 37. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju
Ministar obrane na prisegi 29. naraštaja ročnika ističe važnost pridruživanja mladih vojsci kako bi HV nastavio razvoj novih sposobnosti
Svečana prisega 29. naraštaja ročnih vojnika u Požegi
U Požegi prisegnulo 190 ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju
Nakon 28 godina na Trgu Svetog Trojstva prisegnut će 27. naraštaj ročnika
Požega se zacrvenila! - Renato Adžić iz Mihaljevaca novi je vijećnik Radničke fronte u Gradskom vijeću Grada Požege
IMAMO PREDSJEDNIKA: Zoran Milanović prisegnuo za predsjednika Republike Hrvatske
U Požegi svečano prisegnuo 23. naraštaja ročnika
U Požegi prisegnuli novi kandidati za zrakoplovne inženjere i tehničare

3.6.2023. | 14:01 | Andrea Luzanac
Pregleda: 3655

Danas je u vojarni "123. brigade HV-a" u Požegi održana svečana prisega 38. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Domovini je prisegnulo 53 ročnika drugog naraštaja ročnika u 2023. godini, a među kojima je 39 muškaraca i 14 žena koji dragovoljnu obuku pohađaju po redovitom programu te 3 vrhunska sportaša (1 muškarac i 2 žene) koji dragovoljnu vojnu obuku pohađaju po skraćenom programu.

Od početka uvođenja dragovoljnog vojnog osposobljavanja 2008. godine do danas obuku na dragovoljnom vojnom osposobljavanju završilo je 10 914 ročnika od toga 9356 muškaraca i 1558 žena.

Na dragovoljnom vojnom osposobljavanju ročnici stječu vojna znanja i vještine za obnašanje vojničkih dužnosti u Oružanim snagama RH, te potrebna znanja i vještine za služenje u pričuvnom sastavu Oružanih snaga RH. Ono je ujedno i uvjet za prijam u djelatnu vojnu službu, odnosno sudjelovanje u razvrstanoj pričuvi Oružanih snaga RH.


Ukoliko i vi želite pristupiti dragovoljnom vojnom osposobljavanju (obuka traje osam tjedana), upisi su mogući tijekom cijele godine podnošenjem zahtjeva u Područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta. Zdravstveni pregledi i psihološka ispitivanja provode se u Zavodu za zrakoplovnu medicinu u Zagrebu KB Dubrava i u Zavodu za pomorsku medicinu u Splitu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI