SUSRETI PRIJATELJA 2024. Fešta čobanca branitelja iz čitave Hrvatske uz bjelovarske tamburašice

5.5.2024. | 17:19 | F.D./Pakrački list
IZVOR: F.D./Pakrački list
Pregleda: 2489

Ovogodišnji program obilježavanja Dana branitelja Pakraca i 29. obljetnice vojnoredarstvene operacije Bljesak zaključen je jučer na Omanovcu manifestacijom Susreti prijatelja 2024. Tom je prigodom organizirano natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca na kojemu je sudjelovalo 18 ekipa, a okupljanje su pjesmom uveličale mlade tamburašice iz bjelovarskog sastava „Nemir“.

Ekipe su se u planinarskom domu Omanovac počele okupljati od jutra, a službeni početak natjecanja bio je u 11 sati. Namirnice su se pripremale, a čobanci krčkali sve do iza 14 sati, a prije proglašenja pobjednika, govor je u protokolarnom dijelu programa u ime organizatora održao Miroslav Ivančić, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika.

„Poštovane obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, dragi prijatelji, ovdje smo iz jednog razloga, a to je da se ne zaboravi veličanstvena vojnoredarstvena operacija Bljesak, ali i da se ne zaborave Domovinski rat, hrvatski branitelji i naši prijatelji koji su dali ono najvrjednije, svoje živote, za suverenu i nezavisnu Republiku Hrvatsku“, otpočeo je Ivančić.


Zahvalio je svima na dolasku u ovolikom broju te prenio pozdrave gradonačelnice Anamarije Blažević, koja zbog privatnih obaveza nije mogla biti prisutna. Posebnu zahvalu uputio je lovačkim društvima s područja Pakraca i Lipika, koji su donirali 80 kg mesa divljači, kao i članovima svoje Udruge koji su uložili jako puno vremena i truda da ga očiste i nasjeku za čobanac.


Govor je održao i Dinko Tandara, ravnatelj Uprave pri Ministarstvu hrvatskih branitelja. „Drago mi je što sam danas ovdje, a drago mi je što sam ovdje bio i prije 29 godina. Ovdje je počeo Domovinski rat, a ovdje je počeo i završetak Domovinskog rata. Htio bih vam poručiti, družite se, budite zadovoljni, budite uz prijatelje, budite jedan uz drugog, jer to je jedino što nas može i dalje vezati. Na ovaj način živimo svoje zajedništvo, kao prijatelji jedni drugima pomažemo“, poručio je Tandara.

Dodao je kako je Ministarstvo hrvatskih branitelja partner svih branitelja i stoji im na raspolaganju za sve potrebe. Braniteljima koji su se okupili iz svih dijelova Hrvatske poželio je da se još dugo godina nastave viđati na ovom mjestu i obilježavati svoje veličanstvene pobjede. „Napokon imamo svoju domovinu Hrvatsku koju moramo čuvati, a čuvamo je i na ovaj način. Ovdje ste branitelji iz cijele Hrvatske, uvezani ste i budite tako dok god možete. Živjeli!“, zaključio je Tandara.

Sve ekipe dobile su priznanja, a za prva tri mjesta osigurane su posebne nagrade. Težak posao imali su članovi žirija, Antun Pintar iz Petrinje, Aleksandar Miki Šubert, vlasnik restorana Nada Lipik i Vlado Maraković – Vabec, koji su za svoj trud dobili Zahvalnice organizatora.

Treće mjesto osvojila je ekipa Jastrebovi, koji su kao nagradu osvojili set za roštilj i puhalicu.

Drugo mjesto pripalo je ekipi Munje s Osječkom adresom, a porijeklom iz Kiseljaka, koja je kao nagradu u slavonsku prijestolnicu odnijela kotlić.

Naposljetku, za prvo mjesto nagrada je bila set za kotlovinu, a pobjedu je ove godine odnijela Policijska udruga branitelja Baranje.

Druženje na Omanovcu u dobroj se atmosferi nastavilo i nakon službenog proglašenja pobjednika, uz čobanac i bjelovarske tamburašice.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI