Studijsko putovanje Alumni-ija ’FTRR’ u „ Park prirode Lonjsko polje“

FOTO: B.H.

28.5.2024. | 09:34 | Bruno Horvat
Pregleda: 1526

Na temelju plana i programa rada članovi udruge te simpatizeri Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi proteklog vikenda su posjetili Park prirode Lonjsko polje u cilju edukacije i turističke promidžbe istoga.U ranim jutarnjim satima nakon ugodne vožnje prva početna točka destinacije je bio Posjetiteljski centar Krapje koji je smješten u dvorištu obnovljene posavske drvene prizemnice. 

U posjetiteljskom centru u multimedijalnoj dvorani djelatnici ustanove dali su niz informacija o selu Krapju te Parku prirode Lonjsko polje. Ispred institucije sve nazočne članove udruge pozdravila je Nikolina Srnčević, mag.rel.int koja je prezentirala marketinške aktivnosti koje provodi park u smislu promocije i prezentacije flore i faune te životinjskog svijeta.Predsjednik Alumni "FTRR" Bruno Horvat mag.oec zahvalio se na dobrodošli te predstavio rad i aktivnosti Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi te smjerove koji se izvode. Ovaj posjet je iskorišten kao poziv na potencijalnu suradnju te posjet studenata Fakulteta u smislu praktičnog dijela nastave.Nakon prezentacije i promocije stručna djelatnica Domenika Gugić mag.ing.agr povela je članove udruge na vožnju panoramskim turističkim vlakićem do pristaništa čamaca na solarni pogon u selu Plesmo. Tijekom vožnje rijekom Strug svim nazočnima je omogućeno otkrivanje ljepote do sada samozatajnog pritoka rijeke Save uz diskretan pogled na prirodu kakva se u rijeci i oko nje razvija već tisućama godina.Nakon vožnje izletnici su krenuli stazom graničara gdje su se mogle čuti informacije vezano uz arhitekturu područja nakon čega su posjetili etno zbirku u jednoj vrlo specifičnoj i zanimljivoj tradicionalnoj kući. Nakon napornog hodanja i edukacije izletnici su posjetili jedan obiteljski tradicijski hotel gdje su degustirali izvorna jela ovoga kraja poput "Čigočice" i "Posavskog lonca" koji su se sljubljivali uz autohtona vina.Dobrog raspoloženja studijsko putovanje se nastavilo u Posjetiteljskom centru Čigoč koji je smješten u revitaliziranoj drvenoj posavskoj kući. Stručni djelatnik parka je ispričao priču o bijelim rodama u Čigoču te njihovim navikama i običajima uz promatranje uživo ili putem kamera koje su postavljene uz gnijezdo.Put je nastavljen s obilaskom poučne šumske pješačka staze "Pavlinov kljun" koja se nalazi na području retencije Lonjsko polje, iza sela Mužilovčica koje područje služi za ispašu brojnih životinja u prostoru parka. Finalni cilj ovoga putovanje je bio Posjetiteljski centar Osekovo gdje su izletnici obišli centar koji je modernog dizajna te da novi multimedijalni način prezentira ovo područje u turističkom smislu. Ova turistička avantura se završila vožnjom malih autića na struju kojima su izletnici posjetili sjenice na kojima su se mogle promatrati brojne ptice te njihov život.Puni dojmova i pozitivnog iskustva te novo usvojenih znanja članovi ekspedicije svoju avanturu su završili u jednom poznatom restoranu koji priprema izvorna jela od slatkovodne ribe. Za jesen članovi udruge najavljuju nova edukativna putovanja te usvajanje novih znanja uz promociju i prezentaciju Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi budućim studentima te svima onima koji su zainteresirani.Na studijskom putovanju su sudjelovali sljedeći članovi udruge Milan Paun, Zdravko Matičević, Ivan Matijević, Slavenko Čuljak, Maja Dumančić i Tanja Dokuzović.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI