SRAMOTA U SLAVONIJI: Policijski službenik zarađivao na kaznama, oštetio je državni proračun za više od 800 tisuća kuna

policija
(FOTO: A.L.)

3.4.2022. | 12:01 | 034portal
IZVOR: rtl.hr
Pregleda: 6118

Ovaj sramotni čin počinio je jedan policijski službenik s područja PU osječko-baranjske, naime nakon što je varao na izdavanju novčanih kazni, isti je oštetio državni proračun za više od 800 tisuća kuna.

Kako piše RTL, isti je uhićen te predan pritvorskom nadzorniku, ali je i suspendiran te udaljen iz službe.  Sada bivši policijski službenik obavljao je poslove razduživanja naplaćenih novčanih kazni, razduživanja obrazaca potvrda o naplaćenim novčanim kaznama za počinjene prekršaje  i uplate preuzetih novčanih iznosa u Državni proračun.

NOVAC OD RAZDUŽENIH KAZNI ZADRŽAO ZA SEBE


U svrhu pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, preuzeti novac od razduženih novčanih kazni, policijski službenik nije uplaćivao u blagajnu Policijske uprave osječko-baranjske, nego je dio novčanog iznosa zadržao za sebe.


Prema pojašnjenju MUP-a, pohlepni policijski službenik iz Slavonije nije proknjižio svu novčanu realizaciju razduženih kazni prema obrascima , a dio obrazaca je proknjižio s neistinitim podacima o naplaćenom iznosu ili vremenu naplate kazne u službenim evidencijama MUP-a za praćenje obrazaca za prekršaje. Isto tako je tijekom redovnih godišnjih inventura obrazaca unio neistinite podatke o stanju zaliha obrazaca i svojim potpisom ovjerio unijete podatke.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI