SLAVONSKI TESLA: Prespojio električne vodove i neovlašteno trošio električnu energiju

Arhivska fotografija
(FOTO: Google)

10.7.2024. | 08:12 | sib.hr
IZVOR: sib.net.hr
Pregleda: 3234

Policijski službenici Policijske postaje Slatina u suradnji s djelatnicima Hrvatske elektroprivrede su u provedenom kriminalističkom istraživanju utvrdili da je 75-godišnjak, u gradu Slatina, neovlašteno trošio električnu energiju.

Naime, muškarac je u vanjskom samostojećem priključnom ormaru za električnu energiju prespojio faze dolaznih i odlaznih električnih vodova. Spajanjem električnih instalacija na svoju obiteljsku kuću izbjegao je mogućnost očitanja potrošnje električne energije na mjernom uređaju čime je pričinio veću materijalnu štetu Hrvatskoj elektroprivredi.

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru provedena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi 75-godišnjak te je pronađeno i privremeno oduzeto oko 60 kg rezanog duhana i duhana u listu, 2 vage i 2 „rezalice duhana“.


Zbog utvrđenih kaznenih djela Krađe i Nedozvoljene trgovine protiv 75-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, dok će nadležnoj carinskoj upravi biti dostavljen zahtjev za naplatu trošarina, zaključuje se u izvješću.
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI