Slavonska večer u Jakšiću: „Svoju tradiciju čuvamo u zajedništvu, a obol tome daju sve generacije“

Slavonska večer u Jakšiću
(FOTO: PSŽ)

5.12.2023. | 09:32 | PSŽ
IZVOR: pszupanija.hr
Pregleda: 2240

Dan Općine Jakšić i dan nebeske zaštitnice svete Barbare, bio je prigoda da folkloraši HKUD-a Slavonija Jakšić iz ormara izvade ono najvrjednije što imaju i svojim mještanima prikažu dio repertoara kojega tijekom godine pripremaju i izvode na brojnim nastupima. Uz članove obitelji, prijatelje i susjede, Slavonskoj večeri pridružili su se i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić te načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević.Uz pokoji prepričani događaj s nastupa, pjesma i plesovi male folklorne skupine, velikih folkloraša i muške pjevačke skupine, naglasak su stavili na ono najvažnije. Osim što njeguju tradiciju, HKUD Slavonija Jakšić u svoje redove okuplja sve generacije.

- Večeras smo vam pokazali samo dio onoga što radimo tijekom cijele godine i nadam se da ste uživali u tome. Nadam se da ste kroz današnji program primijetili i ono na što smo najponosniji. Tijekom cijele godine Slavonija okuplja sve generacije, od vrtićanaca, srednjoškolaca, naših studenata, radničke klase do umirovljenika i za nas je to najljepše jer svoju tradiciju čuvamo u zajedništvu – rekao je predsjednik HKUD-a Slavonija Jakšić, Dario Pažin.

Izvor: pszupanija.hr

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI