Slavonka jučer oko 19 sati ostavila bebu samu u autu na +30°C, intervenirali vatrogasci

Ostavljeno dijete u autu u Osijeku
(FOTO: Čitateljica portala sib.net.hr)

21.6.2024. | 10:47 | sib.hr
IZVOR: sib.net.hr
Pregleda: 7206

Upravo ono na što se godinama upozorava da je i inače, a posebice tijekom jakih vrućina izuzetno opasno, u četvrtak u predvečerje učinila je majka šestogodišnjeg djeteta, piše portal sib.net.hr

Izišla je iz automobila i dijete ostavila samo punih 15 minuta! Prolaznici su u nevjerici gledali dijete u zaključanom automobilu na, valja podsjetiti, oko 30 stupnjeva koliko je bilo oko 19 sati kad se slučaj dogodio. Među njima bila je i Osječanka koja nam je ustupila fotografije.

Vatrogasci stigli u Ružinu za četiri minute


„Prolazila sam Ružinom i vidjela što se dogodilo. Nisam mogla doći k sebi, jer se već davno upozorava na to da se djeca nipošto ne ostavljaju u automobilu“, ispričala je sugrađanka T. B. (podatci poznati uredništvu portala sib.net.hr), dodajući da je ubrzo na mjesto događaja uz vatrogasce, dojurila i hitna pomoć te policija. Dodajmo da je Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka dojavu zaprimila u 19.03, a na mjesto događaja stigla već u 19.07 sati.


Brzom intervencijom, srećom, vatrogasci su uspjeli u nešto više od 60 sekundi specijalnim alatom otvoriti vrata na vozačevoj strani.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka Goran Ivković još je jednom upozorio – pri velikim vrućinama djeca i životinje ne smiju ostajati u automobilu bez nadzora niti sekundu!

„Zatekli smo dijete na suvozačkom mjestu u automobilu marke BMW 3. Od majke smo čuli kako se šestomjesečno dijete igralo s ključevima i kako se samo zaključalo pritiskom na tipku ključa. Do našega dolaska dijete je u automobilu bilo više od 15 minuta, bilo je oznojeno i uznemireno“, ispričao je za naš portal Ivković, dodajući da na vozilu prozor nije bio spušten. Nasilno su otvorena vrata i dijete je spašeno, no Ivković ističe da ne samo da se dijete nije smjelo samo naći u automobilu, već nipošto nije smjelo biti niti na suvozačevoj strani.

Ivković: Djecu i životinje ne ostavljati u automobilu!

Naime, Ivković još jednom i to u vrijeme kad su paklene vrućine tek nastupile, apelira na roditelje da ni u kojoj situaciji ne izlaze iz automobila, a da su dijete čak i na nekoliko sekundi ostavili u automobilu.

„Bude ovakvih situacija pet do šest godišnje pa još jednom valja naglasiti da nema ostavljanja djeteta u automobilu ni u kojem slučaju, a isto vrijedi i za ostavljanje životinja“, upozorava Ivković čiji su djelatnici brzinskom intervencijom uspjeli spasiti dijete, za koje se potom pobrinula hitna pomoć, a za majku policija. Inače, zapovjednik JVP Grada Osijeka naglašava da ima roditelja i koji svoju djecu voze u krilu i ne daj Bože da dođe do nesreće, dodaje naš sugovornik, vrlo je vjerojatno da bi dijete ozlijedio zračni jastuk, ako čak ne bi bilo niti gore.

Stoga, roditeljima upozorenje da se drže svih propisa, kako prometnih, tako i onih na koje upozoravaju ne samo vatrogasci, već i uporno tijekom ljetnih mjeseci ponavljaju i liječnici. Vjerujemo kako će ovoj majci ovo biti dobra opomena i upozorenje, ali naravno, i svima ostalima!

izvor: sib.net.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI