Slavonci doživjeli šok na Jadranu: Lokalac ih gađao kamenjem i prijetio da će im ubiti psa

Kamenovanje turista
(FOTO: morski.hr)

28.8.2023. | 11:36 | morski.hr
IZVOR: morski.hr
Pregleda: 4225

Oni koji žive i već duže vrijeme ljetuju na moru, barem desetljeće, pomorsko dobro počeli su polako prisvajati. Rijetko počnu pokazivati i svoje pravo lice kada se na "njihovom" dobru pojave novi ljudi, iako mediji već duže vrijeme naglašavaju koja sva prava građani imaju na pomorskom dobru, piše Morski.hr.

A posljedica prisvajanja pomorskog dobra je i incident koji se dogodio u Ražnju kod Rogoznice. Naime, dok su tamo bili na odmoru, jedan je par iz Slavonije, stariji muškarac iz kuće pokraj, gađao kamenjem.

"Već na prvom kupanju dobili smo jezikove juhe od starijeg bračnog para zato što smo na kratko privezali SUP za neoznačenu bovu, odvezali smo se i pokušali zaboraviti neugodne susjede. Međutim sutradan u ranim jutarnjim satima dok nije bilo kupača u moru, spuštali smo se supruga, ja i naš pas, crna stafordica na plažu ispod naše kuće za odmor. U jednom trenu doleti kamen veličine rukometne lopte i sva sreća maši nas za otprilike pola metra, supruga je prva primijetila srednjovječnog starca koji iz svog dvorišta bira kamen kojim bi nas ganjao", kažu Ivan i Nela, šokirani turisti iz Slavonije koji, kako kažu, nisu mogli doći k sebi kad su to doživjeli, piše Morski.hr.


"Upozorili smo ga da to ne radi. na što se on oglušio i još odnekuda izvadio kupovnu praćku dobre kvalitete sa namjerom da nas gađa. Vidno iznerviran, otišao sam po telefon da snimim događanja i da pozovem policiju. Dok sam razgovarao s policijom, on je nastavio gađati moju suprugu i psa koji su bili, naglašavam na mjestu za kupanje ispod kuće za odmor koju smo uzeli u najam na dva tjedna", opisuje Ivan što se dogodilo dalje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Treba li Grad Požega graditi POS stanove?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI