Slavonac ostao bez 10 tisuća eura, ’brokeru’ dao novac za dionice

Pozivi- ilustracija
(FOTO: MUP)

13.4.2024. | 10:51 | 034 portal
Pregleda: 1697

"Sedamdesetjednogodišnjak je između 1. veljače i 11. travnja poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

Tragamo za nepoznatim počiniteljem", obavijestili su jutros iz PU osječko-baranjske.

Pozivaju građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, a više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati OVDJE


Također, CARNET-ov Nacionalni CERT u rad je pustio novi servis CERT iffy koji korisnicima, prije ili prilikom online kupovine, omogućuje provjeru ima li internetska trgovina obilježja lažnog weba. Korištenje servisa je jednostavno, a sve što korisnici trebaju napraviti kako bi provjerili internetsku trgovinu je da na stranicihttps://iffy.cert.hrupišu ili zalijepe URL adresu trgovine koju žele provjeriti te pritisnuti gumb za provjeru.


Više o samoj usluzi možete pročitati na portalu:https://www.cert.hr/cert-iffy-servis-za-provjeru-internetskih-trgovina/


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI