Slavoncu prijeti zatvor jer je iz crkve ukrao 19.90 eura

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija
(FOTO: Getty)

12.3.2023. | 09:14 | Danica.hr
IZVOR: Danica.hr
Pregleda: 3394

Prema optužnici koju su ovih dana podignuli protiv njega, Josipa se tereti za kazneno djelo teške krađe jer je crkvenuškrabicu s milodarima nasilno otvoriolani u prosincu oko 10 sati u Vinkovcima, Duga ulica 58, u crkvi Svetog Antuna Padovanskoga.

“U cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi uzimanjem sveg novca kojeg pronađe, odgovarajućim predmetom nasilno je otvoriokutiju s natpisom “za grijanje”u kojoj se nalazili novčani prilozi za grijanje, vlasništvo Samostana sv. Antuna Padovanskog.

Uzeo je i za sebezadržao najmanje 150 kuna (19,90 eura)koje je pronašao u kutiji, dakle, tuđe pokretne stvari oduzeo drugome s ciljem da ih protupravno prisvoji, a stvari su ukradene iz crkve, pa je time počinio kazneno djelo protiv imovine – teškom krađom”, navodi se u optužnici.


‘Bio sam pijan’ Tužitelji, također, predlažu da se od njega oduzme “pvc traka za pakiranjedužine 40 cm, širine 1,7 cm, žute boje, s jedne strane oblijepljena bijelom izolir trakom dužine 5 cm, jer je riječ o predmetu uporabljenom za počinjenje kaznenog djela”.


Također, predlažu da sud dosudiimovinsko-pravni zahtjev žrtvi, oštećenom Samostanu svetog Antuna Padovanskog Vinkovci. Okrivljeni Josip, inače, razvedeni je otac i nezaposleni keramičar. Tijekom istrage branio se kako je tog dana bio pijan.

“Priznajem da sam to učinio i kajem se zbog svega. Ali, učinio samo to pod utjecajem alkohola zato štonisam imao novca za put do Zagreba“, rekao je Josip prilikom ispitivanja u tužiteljstvu.

A zašto se za njega traži devet mjeseci bezuvjetnog zatvora? Prvo, kao otegotna okolnost uzeta mu je činjenica da jeveć kazneno osuđivan. Drugo, riječ je o kaznenom djelu teške krađe s obzirom da je škrabicu nasilno otvarao.

Izvor:www.danica.hr


VIŠE NA TEMU:
MUŠKARAC
NOVAC
CRKVA
ZATVOR

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI