Slavonac djevojci s poteškoćama govorio da ju voli, pogledajte koliko novca je ’izmuzao’ od nje

14.9.2023. | 10:25

istarski.hr
IZVOR: istarski.hr

Pregleda: 11486

VEZANO

Ogranak Matice hrvatske u Vukovaru stigao u goste Ogranku Matice hrvatske u Požegi
Učenici i učitelji OŠ Antuna Kanižlića obilježili 31. godišnjicu pada Vukovara te stradanja stanovnika Škabrnje
Paljenje lampiona i molitva članova NK ʺGraničarʺ Zagrađe te mještana povodom 31. godišnjice žrtve Vukovara I Škabrnje
Zahvala županice Jozić povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Požeškim ulicama zasjali lampioni u čast poginulima u Vukovaru
Veliki i mali Pleterničani upalili lampione u znak sjećanja na Vukovara
Večeras tradicionalno paljenje lampiona ulicama Pleternice u čast poginulima u Vukovaru
U Pleternici održano polaganje vijenaca povodom obilježavanja Dana sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
NK Graničar organizira paljenje lampiona i sjećanje na žrtvu herojskog grada Vukovara i Škabrnje

Novac
(FOTO: PU PSŽ)

14.9.2023. | 10:25 | istarski.hr
IZVOR: istarski.hr
Pregleda: 11486

Pulsko tužiteljstvo je nedavno podiglo optužnicu protiv 23-godišnjaka iz Vukovara koji je u razdoblju od lipnja 2019. do 25. listopada 2019. u Rovinju i Vukovaru, u cilju da se neosnovano imovinski okoristi, iskoristivši lakomislenost i okolnost da je žrtva osoba s mentalnim teškoćama, neistinito joj govorio da ju voli i da će se vjenčati te tražio od nje da mu pošalje novac za zaručnički prsten u iznosu od 2.000 tadašnjih kuna, prenosi Istarski. hr

Žrtva mu je, povjerovavši u priču, poslala traženi iznos nakon čega joj je rekao da je prošla akcija za prsten te da mu pošalje još 3.000 kuna za isti prsten. Potom je tražio od nje da mu pošalje iznos od 4.500 kuna da kupi motor u kojem bi se zajedno vozili kada dođe u Rovinj, nakon čega je od nje tražio da mu pošalje novac u iznosu od 2.500 kuna da joj kupi haljinu i ogrlicu, u što je sve žrtva povjerovala te mu je kroz lipanj i srpanj 2019. poslala putem pošte ukupni novčani iznos od oko 10.000 kuna.

No, prevarant tu nije stao. Kada je došao u Rovinj u srpnju 2019. tražio je od žrtve novac za smještaj, večere i odjeću te mu je nesretnica tijekom srpnja i kolovoza predala ukupan iznos od oko 52.741,50 kuna. On je zadržao navedeni novac za sebe i oštetio tako žrtvu za iznos od najmanje 62.741,27 kuna!


Također, u istom vremenskom periodu, u nakani da se neosnovano imovinski okoristi, bez znanja i suglasnosti žrtve, vlasnice platne kartice, čiji podaci kartice su mu bili poznati, u čak 114 navrata naručivao razne proizvode i usluge putem interneta u ukupnoj vrijednosti od 93.060,55 kuna te ih plaćao pomoću podataka s njene bankovne kartice.

Ako sud potvrdi spomenutu optužnicu 23-godišnjaku će se suditi u redovnom postupku za kazneno djelo protiv imovine - prijevarom te kazneno djelo protiv računalnih sustava, programa i podataka - računalnom prijevarom. Prijeti mu kazna zatvora od jedne do osam godina.

izvor: istarski.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI