Slavica Kovačević iz Vidovaca pobjednica natječaja ’Pušenje odbaci, lovu nabaci’

Pobjednica natječaja Slavica Kovačević
(FOTO: ZJZ)

16.3.2024. | 09:21 | J.K.
Pregleda: 2771

„Završen je deseti natječaj „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ koji je proveo Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravstva dobivenim kroz projekt povodom korizme imamo priliku nagraditi naše sugrađanke i sugrađane koji su se uspješno odrekli pušenja. Prvi županijski natječaj „Pušenje odbaci i lovu nabaci“ raspisali smo 2015. godine te je kroz spomenutih deset godina ukupno bilo prijavljenih 349 osoba. Od navedenog broja tijekom mjesec dana korizme u natječaju je uspješno prestalo pušiti 252 osobe, odnosno iznimno visokih 72 % prijavljenih, što govori o visokoj motiviranosti prijavljenih za prestanak pušenja, kao i važnosti korizmene odluke o odricanju od štetne navike. Svakom pušaču poznato je kako prestati pušiti nije lako, a posebno nije lako ostati nepušač dugoročno. Prema našim analizama dugotrajno, odnosno duže od 6 mjeseci prestala je pušiti trećina prijavljenih osoba što predstavlja zaista izniman uspjeh.
U četvrtak 15. ožujka djelatnici Službe za javno zdravstvo u prisutnosti natjecatelja koji su uspješno prestali pušiti i ravnatelja Mate Matijevića, izvukli su sretne dobitnike nagrada koje su dodijeljene u obliku poklon bonova.


Ove se godine prijavilo 18 natjecatelja (10 M, 8 Ž) od čega je dvoje odustalo, te je 10 natjecatelja dobilo nagrade prvog i drugog reda u obliku poklon bonova, a preostalih šest natjecatelja utješne nagrade (poklon bon u protuvrijednosti 15,00 €).Prvu nagradu i poklon bon u vrijednosti 400,00 € osvojila je gđa. Slavica Kovačević iz Vidovaca, a nagrade drugog reda u iznosu od 100,00 €: Gordana Šafar, Ana Tajdan, Vinko Tajdan, Antonija Živković, Nera Šubara, Jakob Šubara, Đuro Puljašević, Luka Samardžić i Ivan Knežević.Nakon izvlačenja složili smo se kako je svakom natjecatelju/ici najdraža i najvrjednija nagrada prestanak pušenja, a da je Natječaj malo pomogao donijeti pravu odluku.“Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI