Slatinske Lisice imale veliki logor u Velikoj

Lisice u Velikoj
(FOTO: Odred izvidača Lisice)

29.8.2018. | 09:59 | Odred izvidača Lisice
Pregleda: 5700

Zamislite savršenu šumu, na savršenom brdskom djelu. Uz savršeni potok, među savršeno zelenim obroncima, skriva se mala livada. Kamp na njoj smjestio se još davnih dana. Duboka! Ime koje odgovara tako jednom skrivenom biseru.Nije velika, ali je pored Velike i sasvim je dovoljno mjesta za sve putnike namjernike, kojih nema puno, jer je manje poznata od jednako prekrasnoga, ako ne prekrasnijeg Jankovca, svog starijeg i puno poznatijeg brata s druge strane brda! No to ne znači da nema svojih aduta. Skriveni od pogleda, iz Duboke možete kud god želite!

Toliko staza, dobro obilježenih i utabanih, toliko toga za vidjeti. Od kaskadnih slapova koji iako manji, bez problema bacaju osmjeh na lice dok pokušavate dokučiti otkud ovo u ravnoj Slavoniji, pa sve do prekrasnog pogleda sa starog grada iz kojeg se bez problema vide bosanske planine. Ima tu i ozbiljnijih osvajačkih podviga kao što su vrhovi preko 800m (među njima i najviši vrh Papuk), s kojih od pogleda doslovno zastaje dah!Prekrasan ugođaj u prekrasnom ambijentu uz prekrasno društvo. Onako, za rečenicu "Ko to more platit!?"Tako bih na brzinu opisao mjesto gdje su Lisice prošli tjedan bile. 7 dana logorovanja je iza nas. Dojmovi se još sliježu, jer ima ih.Bilo je odlično, zakon, prekrasno, uzbudljivo, pa čak većina bi se složila, i prekratko! Jer tko bi želio otići!? Zašto!?Izviđačke igre, šetnje po vrhovima, natjecanja, straže, polaganje vještina i slične standardne aktivnosti, ispreplitali su joga, šumski party i izlazak u grad pa čak i spašavanje životinja. Tek toliko da ne bi bilo monotono.Oprema je sad već postojana i na nekoliko prijetnji pljuskom, nebo je dobilo samo odmahivanje rukom. Možda je zbog toga svugdje okolo padalo a nas tamo dohvatilo malo samo zadnji dan, tek toliko da ne idemo suhi doma.
Da skratim, bilo nam je odlično i definitivno preporučujemo svima koji nisu bili, da posjete ovaj mali skriveni biser u Parku prirode Papuk, a mi se odmah pišemo za repete!Željeli bi se zahvaliti PP Papuk, od šefa, do čistačice! Hvala na gostoprimstvu, bilo je za još!Hvala Crvenom Križu grada Slatine na prijevozu i svima koji su donirali hranu, pekmeze, sokove...Puno hvala i udruzi Pro Life iz engleske na šatorima koji su nam neophodni bili(sad ne moramo posuđivati).Hvala bivšem šlanu Josipu i Dini iz Osijeka na gostovanju. Drugi put ćete dobit više posla!Na logorovanju sudjelovali:Lorena Bujdo, Ivan Bujdo,Silvio Mumlek, Viktorija Velić, Lucija Presečan, Tena Presečan, Anja Kosijer, Damjan Matančić, Ivan Šantak, Logor vodili:Igor Kardoš, Boris Presečan, Denis Cukor; pomoćni voditelji: Dina i Jozo

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI